Pokud si nedokážete představit podzim bez dýně, tak si připravte lahodné cupcaky. Blýskněte se a připravte svým bližním netradiční dezert v Raw verzi – dýňovo-mangový cupcake.
Ingredience:
Rozpis na 9 kusů: | |
90 g | slunečnicového semínka (aktivované) |
90 g | kešu oříšků natural – namočte alespoň na 4 hodiny do vody |
90 g | nesířených rozinek |
1,5 lžíce | nepraženého kakao |
1 lžíce | nefiltrované vody |
špetička mletého hřebíčku | |
špetička mořské soli | |
Suroviny na krém: | |
150 g | máslové dýně zbavené slupky a jader – nakrájejte na kostičky |
65 g | měkkých datlí – suché datle namočte na 3 hodiny do vody |
32 g | kešu oříšků natural – namočte alespoň na 4 hodiny do vody |
26 g | sušeného manga natural – namočte na 3 hodiny do vody |
1,5 lžíce | oblíbeného sirupu (javorový, agávový, čekankový) |
1,5 lžíce | kakaového másla – roztavte ve vodní lázni |
1,5 lžíce | kokosový oleje – roztavte ve vodní lázni |
0,75 lžičky | mletého psyllia |
0,5 lžičky | mleté skořice |
0,5 lžičky | sušeného zázvoru |
Postup:
- V robotu s „S“ nožem zpracujte prvních 5 surovin na jemnou směs. Přidejte rozinky a vodu a zpracujte v lepivou hmotu, kterou rozdělte na 9 částí po 30 g a vtlačujte do cupcake formičky vystlané potravinářskou folii.
- Korpusky si odložte stranou.
- Příprava krému; v robotu s „S“ nožem zpracujte dýni na velmi drobnou směs. V mixéru rozmixujte mango, datle, kešu oříšky a sirup. Přidejte dýni, koření, kokosový olej a kakaové máslo a rozmixovat na hladký krém. Nakonec přidejte psyllium a promixujte. Stěrkou setřete krém do misky, přikryjte a dejte lehce ztuhnout do lednice.
- Přes cukrářský sáček s otevřenou hubičkou ozdobte korpusky krémem.
- Cupcaky ozdobte dle libosti semínky, kokosem kustovnici, moruši apod. a před servírováním uchovávejte v lednici.
Recept k článku: Tipy na skvělá podzimní jídla, která vás zahřejí a dodají energii
Zdroj: bistRAWveg