REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové laskonky s rumovým krémem podle Miluše Makó

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepřehlédněte i tento recept na mandlové laskonky s rumovým krémem a červeným fermentovaným Kampotským pepřem a pepřovým rumem podle Miluše Makó. Jde o veganskou verzi laskonek, přitom na tomto receptu se navíc naučíte, jak připravit veganský sníh, který můžete použít i na jiné druhy veganského cukroví.


Ingredience:
Recept cca na 12 laskonek:
90 gaquafaby (scezený studený nálev z cizrny)
75 gcukru krupice
75 gkokosu
30 gmandlové mouky
1 malá lžičkaxantanové gumy
citronová kůra a trochu citronové šťávy
Na krém:
150 gkokosové mléko (jen pevnou bílou část) vychlazené z lednice
150 gveganské čokolády
červený fermentovaný pepř La Plantation
rum Samai Kampot pepper
Na decor:
150 gvegan čokolády
jedlé květy
ovoce

Postup:
  1. Cizrnu scedíme a nálev dáme nejlépe přes noc vychladit do lednice.
  2. Vychlazený nálev začneme postupně šlehat, jako bílky. Výsledek bude pevný našlehaný veganský sníh, který postupně ztužíme zašleháním xantanové gumy a cukru.
  3. Do ztuhlého sněhu jemně vmícháme kokos a mandlovou mouku s citronovou kůrou a šťávou.
  4. Těsto dáme na plech s formou na laskonky a pomalinku sušíme v troubě asi 2 hodiny na 85 °C.
  5. Kokosové mléko (bílou pevnou část) ušleháme do tuha, ve vodní lázni si necháme rozpustit čokoládu, kterou spolu s rumem a pepřem jemně vmícháme. Čokoládu nelijte do mléka hned vařící, je lepší chvíli počkat. Krém nechte lehce vychladnout, pokud bude dlouho v lednici, bude se s ním špatně pracovat.
  6. Laskonky naplníme krémem a dáme do lednice, pak je polijeme čokoládou. Na studených laskonkách bude čokoláda hned tuhnout a skvěle držet.
  7. Nakonec laskonky nazdobte jedlými květy a ovocem.
Doporučení:
  • BIO Kampotský červený fermentovaný pepř La Plantation – Unikátní produkt, na kterém se tvoří rychlá závislost. Zralý červený fermentovaný pepř, je až do stádia červených zrníček ponechán na rostlině Piper nigrum. Teprve potom je dále zpracován. Vyžaduje vyjímečnou ruční práci při selekci správně zralých a správně velkých zrníček. Tedy kuličku po kuličce. Poté se myje a suší na slunci po dobu 2-3 dnů v závislosti na počasí. Dokud nedosáhne optimální podoby vhodné pro další kontrolu a balení. Plně zralý, šťavnatý a pak konzervovaný fermentací v mořské soli. Červený Kampotský pepř vyniká unikátní ovocnou chutí a jedinečně jemným aroma. Díky jeho jemné pálivosti jej lze velice dobře kombinovat s ovocem, grilovanou zeleninou nebo třeba čokoládou a dezerty. Červený Kampotský fermentovaný pepř v různých balení, například tubus 50 g za 449 Kč zakoupíte na www.kampot.cz!
  • SAMAI Pepper Rum – Unikátní prémiový rum kořeněný tím nejkvalitnějším červeným Kampotským pepřem z La Plantation. Na úvod jemně sladký s rozvíjející se kořenitostí a komplexní ovocnou chutí, doplněn přiměřenou pálivostí Kampotského pepře na závěr. SAMAI Pepper Rum, obsah: 0,7l, cena 1.690 Kč nebo miniaturku za 199 Kč zakoupíte na www.kampot.cz v sekci rumy SAMAI.
Poznámka:

Recept připravila šéfkuchařka Miluše Makó, Instagram: miluse.mako

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší recepty z čerstvých jahod na jednom místě!

Na území Čech se začaly jahody pěstovat poměrně pozdě, až v 19 století a to nejprve v okolí Neveklova na Benešovsku. O rozšíření jahod v Čechách se postaral Rudolf Strimpl. V roce 1896 si nechal od přítele z Ameriky poslat první sadbu polních jahod. Od té doby jahody v Česku zdomácněly. Čerstvé jahody, jako surovina, dnes patří neodmyslitelně do stovky skvělých receptů. My jsme pro vás vybrali pár těch TOP receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Jací velikáni gastronomie se narodili ve Španělsku? Podívejte se s námi na 3 nejvýznamnější kuchaře světové třídy

Španělsko se může pyšnit nejen bohatou kulinářskou tradicí, ale také řadou talentovaných kuchařů, kteří se stali ikonami světové gastronomie. Jejich kreativita, vášeň a inovace přinesly do gastronomického světa nové chutě a zážitky. Znáte tyto mistry ve svém oboru?

číst dále ...

Kuřecí burger třikrát jinak a vždy na jedničku!

Byly doby, kdy opekání buřtů bylo vrcholem letního grilování, ale naštěstí ty doby jsou dávno pryč. Češi se stali přeborníky v grilování různých druhů mas, uzenin, zeleniny, ovoce, sýrů a dokonce i sladkostí. Pokud jste fanouškem grilování tak jistě víte, co všechno je potřeba pro dokonalý gurmánský zážitek zajistit! Nejde jen o značku grilu a grilovací um kuchaře, protože výslednou chuť a neopakovatelný zážitek z jídla, tvoří právě kvalitní suroviny. Ty není tak jednoduché v dnešní době vybrat, proto je dobré se inspirovat spolehlivými značkami jako je např. Drůbežářský závod Klatovy.

číst dále ...

Probuďte se do jara. Tradiční recepty z kvalitních sezónních surovin, které osvěží vaše smysly

Jaro je v plném proudu. Čas obnovy a nových začátků. Příroda je v rozpuku a na našich loukách se objevuje spousta bylinek a dalších surovin, které jsou skvělým pomocníkem i v gastronomii. Je tedy ideální čas na tradiční čerstvé recepty plné barev, chutí a pestrosti, které nejenom zahřejí, ale okoření každý jarní den. A jak to udělat, aby se vaše kulinární umění stalo fenoménem? Vařte či pečte z těch nejkvalitnějších surovin a výrobků, které poznáte podle log kvality na obalech, jako je například Klasa, Regionální potravina nebo BIO.

číst dále ...

4x netradiční recepty na grilování

Milovníci grilování zbystřete! Vůně grilu se totiž co nevidět začnou šířit ze všech koutů, a proto je nasnadě být připraveni. Chcete-li si rozšířit obzory a neházet letos na rošt klasiku, jako každý rok, mrkněte na naše vyrožněné recepty, obsahujících ty nejlepší marinády, jež z vás udělají mistry každé grilovací party.

číst dále ...

TIP – Snadný chleba na prázdniny

Koupit si čerstvý chléb z kvalitních přísad nemusí být během letních prázdnin na chalupě úplně hračka. Ale co kdybyste takový chléb mohli mít úplně kdykoli nehledě na den v týdnu a čas? Stačí si s sebou zabalit připravenou pečící směs bez konzervantů i éček od Pernerky. Pečící směs pro snadnou přípravu chleba Pernerka stačí pouze doplnit vodou, vytvořit těsto, nechat vykynout a následně upéct. Čerstvý chléb z kvalitní mouky si tak můžete upéct kdykoli.

číst dále ...

Kdo negriluje, není Čech: Jak si u grilu neuříznout ostudu

Nažhavený gril, naložené šťavnaté maso, nakrájená zelenina… A pak okamžik hrůzy, kdy jistíte, že jste maso nedopekli, zelenina je oproti tomu už černá a návštěva pozvaná na propečený burger bude zřejmě o chlebu. I grilování má svá pravidla, která je dobré znát, ještě než si uvážete kolem pasu stylovou zástěru. Naučte se grilovat jako profesionál!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy