Svátky jara už jsou pomalu za rohem. Vyzdobte svoji velikonoční tabuli receptem na datlová velikonoční vajíčka. Pochutnají si na nich malí i velcí.
Ingredience:
Ingredience (17 kusů): | |
250 g | datlové pasty |
30 g | ovesných vloček Bonavita |
30 g | kešu oříšků |
30 g | mandlí |
20 g | lískových oříšků |
Na dokončení: | |
Čokoláda (pro barevnější vzhled je možné použít i bílou či Ruby čokoládu) | |
Sušené jahody a maliny |
Postup:
- Nejdříve si pomeleme ovesné vločky a oříšky. Vznikne nám sypká směs, kterou přidáme k datlové pastě a vypracujeme těsto.
- Poté tvoříme vajíčka, pro lepší tvar je možné využít silikonovou formu na vajíčka, kde těsto vždy vmáčkneme a vyklopíme pravidelné vajíčko.
- Hotová vajíčka dáme na 20 minut ztuhnout do lednice.
- Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, ve které vajíčka obalíme a posypeme sušenými malinami či jahodami.
- Hotová vajíčka necháme ztuhnout v lednici.