Cukrovinky, medy a jiné sladkosti
reklama
reklama
Drožďová polévka s knedlíčky - K orestovanému zeleninovému základu přidané droždí, po chvíli i vejce, vše zalité vývarem a povařené. Polévka servírovaná s vložkou drožďových knedlíčků.
Katův šleh II. - Vzpomínka na totalitní hospodské hity na tzv. “Kaťák”, což byla rychlá pikantní minutka z nudliček vepřového masa zprudka opečených na pánvi, chvíli podušených spolu s kousky papriky, česneku a dalšími ingrediencemi.
Vepřové karé jako minutka - Pepřem okořeněné plátky tak 1 cm silné vepřové kotlety, pokapané olejem, přes noc naložené, druhý den zprudka opečené, pak dopečené v troubě v alobalu doměkka.
Teprve na Nikajském koncilu r. 325 bylo rozhodnuto, že Velikonoce mají připadnout na první neděli po prvním jarním úplňku po jarní rovnodennosti. Jejich datum tedy kolísá mezi 22. březnem a 25. dubnem. Nejpozdější Velikonoce byly 25. dubna v roce 1943, nejčasnější Velikonoce byly 22. března v roce 1818. První tabulky v českých zemích s výpočtem Velikonoc sestavil známý pražský hvězdář Jan Kepler.
Bezlepková velikonoční sekaná s cizrnou - Zabere to trochu více času, ale výsledek bude prostě skvělý! Vyzkoušejte tento recept na moc dobou velikonoční nádivku, kterou si mohou dopřát i lidé s alergií na klasickou mouku.
Velikonoční králík s karlovarským knedlíkem s kopřivami - A kdy jindy než právě před Velikonocemi vyzkoušet pomalu pečeného králíka na víně s karlovarským knedlíkem s kopřivami.
Vaječná tlačenka z formiček - Vaječná tlačenka je vždycky dobrý nápad jak na studený předkrm, tak ji lze podávat jako chutnou svačinku, spolu s čerstvým pečivem.
Více receptů, nejen těch velikonočních, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy