cukrovinky
Cukrkandl
Dříve jsme si ho mohli koupit na pouti, i dnes se občas objeví na stáncích s pamlsky. Sladký, voňavý cukrkandl.
Cukrkandlová lízátka
Sladké pokušení z receptáře našich babiček. Rozpuštěný, zkaramelizovaný cukr namotaný na špejle.
Čokoládové bonbony
V domácích podmínkách vyrobené čokoládové bonbony plněné kandovaným ovocem nebo kousky želé.
Čokoládové bonbony jako adventní kalendář
Sladké čokoládové bonbony plněné kandovaným ovocem nebo želé, popsané číslicemi jako adventní kalendář.
Domácí bonbóny proti nachlazení
Sladké bonbóny skvělé na cucání při chřipkách a nachlazení. Recept podle Ládi Hrušky. Med zklidňuje a působí jako přírodní prostředek proti kašli. Citron dodává vitamín C. Zázvor má protizánětlivé účinky a pomáhá udržovat zdravý imunitní systém. Olej z hřebíčku pomáhá bojovat proti bakteriím a také uvolňovat hlen.
Domácí turecký med
Recept na domácí turecký med jako z pouti!
Gumoví medvídci a žížalky
Jaká byla vaše nejoblíbenější cukrovinka, když jste byli malí? Že by gumoví medvídci? Pojďte si je zkusit vyrobit doma a nezapomeňte do jejich přípravy zapojit také děti. Uvidíte, že na tom není nic složitého. Právě léto je se svojí pestrou nabídkou lokálního ovoce ideální dobou, kdy tyhle „gumídky“ vyzkoušet. Byla by totiž škoda zůstat pouze u jedné příchutě. My jsme v našem receptu vyzkoušeli hned tři – z čerstvých jahod, z hrušek a jedny netradiční z lipové šťávy. Ale vaší fantazii se meze rozhodně nekladou.
Chilli kávové pralinky
Cukrářským sáčkem naplněné formičky na pralinky sladkou voňavou čokoládovou hmotou, po ztuhnutí v mrazáku ještě hojně posypané holandským kakaem, servírované v papírových košíčcích jako sladké pokušení.
Jablečné želé kostky
Bonbony z cukru a jablek.
Jablkové želé bonbóny
Jablečné pyré promíchané s cukrem a dortovým želé, ztuhlé, nakrájené na kostky, nakonec obalené v kokosu.
Karamelkové mlsání
Karamelový krém je tuze užitečná věc. Nejenže báječně chutná sám o sobě, ale skvěle se hodí i do krémů, pohárů, na ozdobu moučníků…Také do omáčky jej můžete směle přidat.
Karamelky
Bonbóny z medu a smetany.
Karamelky s malinami a granátovým jablkem
Doma vyrobené karamelky chutnají prostě skvěle. Vyrobte je pro svoji lásku třeba právě na Svatého Valentýna a to podle receptu cukráře Josefa Maršálka.
Kešu oříšky zavařené v medu
Nesolené oříšky zalité horkým tekutým medem. Zavařené do skleniček jsou vhodné do dezertů nebo jako dárek.
Ledové čokoládové kokosky
Až dostanete chuť na něco sladkého a zdravého zároveň, jednoduše sáhněte do mrazáku a pochutnejte si na ledových kokoskách připravených podle tohoto receptu, který připravila Michaela Šupákova z blogu „Cooking with Šůša.“
Maková lízátka pro andílky
Svátek svatého Mikuláše se blíží. Pokud kromě brambory od čerta pro své děti chcete připravit i nějakou sladkost, vyzkoušejte andělská lízátka.
Mandlový krokant
Cukrovinky z mandlí, cukru, másla a smetany, máčené v čokoládě.
Marcipánové pralinky
Bonbony z mandlí, marcipánu a čokoládové polevy, vyrobené v domácích podmínkách.
Marokánky
Na marokánky existuje mnoho receptů, tady je jeden z nich.
Marshmallows
O marshmallows si všichni myslíme, že se jedná o typicky americkou sladkost. Nemusí tomu tak být, protože téměř v každé zemi na světě najdeme nějakou její obdobu: bílkový sníh takovým či makovým způsobem zpevněný želatinou či uvařeným škrobem a po ztuhnutí obalený ve směsi cukru a škrobu. Moje varianta spojuje jednoduchost a flexibilitu. Máte před sebou recept, který můžete donekonečna obměňovat. Je jedním z nejjednodušších, které znám. Marshmallows prý milují hlavně děti. Z vlastní praxe ovšem vím, že ani dospělí jimi nepohrdnou.
- 1
- 2
- Následující