Sladké čokoládové bonbony plněné kandovaným ovocem nebo želé, popsané číslicemi jako adventní kalendář.
Ingredience:
125 g | ztuženého tuku |
100 g | moučkového cukru |
50 g | kakaa |
3 lžíce | rumu nebo pár kapek rumové tresti |
1 ks | balíček pudinku s čokoládovou nebo kakaovou příchutí |
sušené a kandované ovoce nebo želé bonbony | |
Na barevnou polevu: | |
200 g | moučkového cukru |
2 ks | bílky |
dvě kapky oleje | |
potravinářské barvivo (např. Breton) |
Postup:
1. Tuk rozehřejeme, přidáme prosátý cukr, kakao, pudink, rum a ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme (nevaříme!), až směs zhoustne a je hladká
2. Do čokolády vmícháme nadrobno nakrájené ovoce nebo želé bonbony, nalijeme ji do malých formiček a po ztuhnutí vyklopíme.
Příprava polevy na číslice:
1. Cukr dvakrát prosejeme a utřeme s bílky a olejem
2. Bílkovou polevu obarvíme potravinářským barvivem (postupujeme podle návodu na obalu), tedy roztok si připravíme rozpuštěním prášku v malém množství vody, aby směs byla hodně koncentrovaná, polevu pak snadno obarvíme přidáním několika kapek připraveného roztoku.
Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.