REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chilli kávové pralinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukrářským sáčkem naplněné formičky na pralinky sladkou voňavou čokoládovou hmotou, po ztuhnutí v mrazáku ještě hojně posypané holandským kakaem, servírované v papírových košíčcích jako sladké pokušení.


Ingredience:
180 gčokolády nad 60 % kakaové hmoty
65 gsmetany 33 %
30 gmásla
30 gmedu
25 gKahlúi (kávový likér)
špetka sušeného chilli
holandské kakao na obalení
formičky na pralinky, cukrářské papírové košíčky a cukrářský sáček

Postup:

1. V kastrůlku zahříváme smetanu s máslem a chilli, přivedeme k varu, ale nenecháme vařit, už mimo plotnu přidáme med a dobře rozmícháme, necháme vychladnout
2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, odstavíme z vodí lázně a po částech vmícháme smetanovou směs, vždy dobře stěrkou zapracujeme, aby byla hmota hladká a lesklá
3. Jako poslední přidáme likér, zase dobře zamícháme a ještě si vezmeme na pomoc ponorný mixer a dobře prošleháme
4. Cukrářským sáčkem plníme do formiček na pralinky, necháme dobře vychladnout a pak zatuhnout, klidně v mrazáku
5. Vyklopíme, můžeme poprášit holandským kakaem nebo jinak ozdobit.

Doporučení:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Nejlepší pomocníci do kuchyně pro profesionální i domácí použití

Plnička klobás Kdo by neměl rád klobásy. Směs na dobrou klobásu je opravdu jednoduché vyrobit, jelikož se skládá pouze z kvalitního mletého masa libového i tučného a různých směsí koření. Dá se vyrobit v podstatě s jakékoliv masa i ze směsi různých druhů. Zásadním problémem při přípravě klobás a jitrnic je ale plnění klobás. Špatně se odhaduje množství směsi tak, aby v klobáse nebyly vzduchové bubliny a zároveň aby nepraskla. V tom pomůže plnička klobás, která je určená do profesionální kuchyně, ale i na domácí výrobu. Ocení ji každý zejména během zabíjačky, kdy se připravují jelita a jitrnice opravdu ve […]

číst dále ...

Sezóna rajčat v plném proudu. Ponechte si jejich výtečnou chuť po celý rok

Konec srpna vždy znamená jediné – sezóna rajčat se bude blížit do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si jejich výtečnou chuť ponechali i o něco déle, můžete se pokusit o výrobu domácího kečupu, pesta nebo oblíbených sušených rajčat. Přinášíme tipy na recepty, které budete milovat. Dbejte ale na to, abyste pro své dobroty vybírali kvalitní suroviny.

číst dále ...

Chuť moře se vrací. V září zahajuje třetí ročník festivalu Prague Mussel Week

Hlavní město v září hostí třetí ročník úspěšného food festivalu Prague Mussel Week, který přiveze do Česka chuť moře a celkem 23 tun holandských slávek. Milovníkům dobrého jídla se nabízí příležitost ve dnech 13. až 19. 9. ochutnat pokrmy z čerstvě nalovených mušlí ve více než sedmdesáti vybraných restauracích. Na webových stránkách akce si zájemci mohou vygenerovat voucher, se kterým lze využít 1+1 porci slávek zdarma.

číst dále ...

Kofi-Kofi: Budování franšízingových poboček nám dává smysl

Milovníkům kávy asi netřeba představovat společnost Kofi-Kofi. Ostatní možná zbystří, když napovíme, že se jedná o mobilní stánky s kávou, které jsou v retro stylu a obslouží vás v nich mladí usměvaví studenti. Letos v srpnu to bude 10 let, kdy do ulic Brna vyjel první KofiTruck. Následovala Praha, Olomouc, Plzeň a také Znojmo. O tom, jak celý projekt vznikl jsme si povídali s jedním ze zakladatelů, Igorem Slavíkem.

číst dále ...

Nastává období slaďoučkých malin, vyzkoušejte je v originálních receptech

Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho čekali. Maliny – tyto šťavnaté bobulky jsou výborné samy o sobě, ale co je tentokrát zkusit ještě jinak? Propojte jejich perfektní sladkokyselou chuť s jinými ingrediencemi a překvapte své nejbližší během večerního posezení na terase pokrmy s neotřelými kombinacemi.

číst dále ...

Fenomén jménem Cava

Španělská cava se začíná čím dál častěji objevovat v hledáčku českých milovníků šumivých vín, a po boomu italského prosecca se i ona možná dočká své zasloužené chvilky slávy u nás. Cava, stejně jako Champagne, smí pocházet pouze ze zákonem určených oblastí, kterých je osm, přesto 95 % výroby sídlí v oblasti Penedes.

číst dále ...

Na vatovce s pytlem na odpadky

Mimo hřibovitých hub, muchomůrky růžovky, různých holubinek a lišek nachází aktuálně houbaři už i vatovce, tedy pýchavku obrovskou. Další neuvěřitelný houbařský úlovek našeho redaktora D. M. si můžete prohlédnout v našem článku!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy