Cukrářským sáčkem naplněné formičky na pralinky sladkou voňavou čokoládovou hmotou, po ztuhnutí v mrazáku ještě hojně posypané holandským kakaem, servírované v papírových košíčcích jako sladké pokušení.
Ingredience:
180 g | čokolády nad 60 % kakaové hmoty |
65 g | smetany 33 % |
30 g | másla |
30 g | medu |
25 g | Kahlúi (kávový likér) |
špetka sušeného chilli | |
holandské kakao na obalení | |
formičky na pralinky, cukrářské papírové košíčky a cukrářský sáček |
Postup:
1. V kastrůlku zahříváme smetanu s máslem a chilli, přivedeme k varu, ale nenecháme vařit, už mimo plotnu přidáme med a dobře rozmícháme, necháme vychladnout
2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, odstavíme z vodí lázně a po částech vmícháme smetanovou směs, vždy dobře stěrkou zapracujeme, aby byla hmota hladká a lesklá
3. Jako poslední přidáme likér, zase dobře zamícháme a ještě si vezmeme na pomoc ponorný mixer a dobře prošleháme
4. Cukrářským sáčkem plníme do formiček na pralinky, necháme dobře vychladnout a pak zatuhnout, klidně v mrazáku
5. Vyklopíme, můžeme poprášit holandským kakaem nebo jinak ozdobit.
Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková