REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chilli kávové pralinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukrářským sáčkem naplněné formičky na pralinky sladkou voňavou čokoládovou hmotou, po ztuhnutí v mrazáku ještě hojně posypané holandským kakaem, servírované v papírových košíčcích jako sladké pokušení.


Ingredience:
180 gčokolády nad 60 % kakaové hmoty
65 gsmetany 33 %
30 gmásla
30 gmedu
25 gKahlúi (kávový likér)
špetka sušeného chilli
holandské kakao na obalení
formičky na pralinky, cukrářské papírové košíčky a cukrářský sáček

Postup:

1. V kastrůlku zahříváme smetanu s máslem a chilli, přivedeme k varu, ale nenecháme vařit, už mimo plotnu přidáme med a dobře rozmícháme, necháme vychladnout
2. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, odstavíme z vodí lázně a po částech vmícháme smetanovou směs, vždy dobře stěrkou zapracujeme, aby byla hmota hladká a lesklá
3. Jako poslední přidáme likér, zase dobře zamícháme a ještě si vezmeme na pomoc ponorný mixer a dobře prošleháme
4. Cukrářským sáčkem plníme do formiček na pralinky, necháme dobře vychladnout a pak zatuhnout, klidně v mrazáku
5. Vyklopíme, můžeme poprášit holandským kakaem nebo jinak ozdobit.

Doporučení:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy