REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečné želé kostky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bonbony z cukru a jablek.


Ingredience:
2 kgjablek
cukru krystal
vanilkový cukr

Postup:
  1. Jablka umyjeme, květy se středem vyřízneme a přikryté ovoce dusíme v troubě při teplotě 175 °C cca 45 minut
  2. Necháme mírně vychladnout, procedíme a kaši zvážíme
  3. Na zjištěnou váhu jablečné kaše potřebujeme stejné množství cukru, cukr s kaší pak mícháme na mírném ohni ve větší pánvi, až nám zhoustne natolik, že v ní zůstanou stopy po vařečce
  4. Kaši dosladíme dle chuti cukrem, promícháme a směsí naplníme formu do výše 1-2 cm, necháme 2 dny sušit při pokojové teplotě
  5. Nakonec želé nakrájíme na kostky a jednotlivé bonbóny obalíme ve vanilkovém cukru
  6. Cukrovinky zabalíme do celofánu, nebo navrstvíme do plechových krabic a skladujeme v suchu na světlém a chladném místě.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy