REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkové želé bonbóny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablečné pyré promíchané s cukrem a dortovým želé, ztuhlé, nakrájené na kostky, nakonec obalené v kokosu.


Ingredience:
500 gjablek
250 gcukru
80 gstrouhaného kokosu na obalení
40 gčirého dortového želé
250 mlvody

Postup:

1. Omytá, neoloupaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na kostičky, v hrnci spolu s vodou je vaříme 20 minut, mírně zchladlá nakonec rozmixujeme
2. Jablečné pyré dáme do hrnce, cukr smícháme s dortovým želé a zamícháme k jablkům
3. Za stálého míchání, na velmi mírném zdroji tepla, necháme hmotu 3 minut probublávat
4. Rozvařené želé nalijeme do formy, aby vznikla vrstva vysoká 3 cm, v chladu necháme ztuhnout
5. Ztuhlý plát nakrájíme na kostky, obdélníčky či jiné tvary, které ještě obalíme ve strouhaném kokosu.

Doporučení:

Pyré můžeme připravit i z meruněk, broskví, jahod …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy