REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karamelky s malinami a granátovým jablkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Doma vyrobené karamelky chutnají prostě skvěle. Vyrobte je pro svoji lásku třeba právě na Svatého Valentýna a to podle receptu cukráře Josefa Maršálka.


Ingredience:
350 gcukr krupice
200 gmléka
100 gšťávy z granátových jablek
100 gmražených malin
100 gmásla
1/4 lžičkysoli

Postup:
  1. Maliny, šťávu z granátových jablek a mléko rozmixujeme ponorným mixérem a zahřejeme za stálého míchání k varu.
  2. Přecedíme a smícháme s cukrem, solí a máslem. Za občasného míchání přivedeme k varu a vaříme asi 10-15 minut či dokud teplota na teploměru nebude 110-112 °C. Stáhneme z ohně, necháme 5 minut stát a vařechou mícháme, dokud karamelová hmota neztratí lesk, nezhoustne a nezačne pomaličku krystalizovat.
  3. Přendáme na pečící papír, rozetřeme do asi 1 cm silné vrstvy a necháme v pokojové teplotě přes noc.
  4. Nalámeme na kousky a skladujeme v uzavíratelné dóze.
Doporučení:

Zkuste někdy přidat lžíci kakaa či nahradit maliny meruňkami. Pro intenzivnější karamelovou chuť nahraďte polovinu cukru tmavým třtinovým cukrem. Experimentujte!

Poznámka:

Recept k článku: Valentýnská oslava podle Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy