REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marokánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na marokánky existuje mnoho receptů, tady je jeden z nich.


Ingredience:
200 gsměsi rozinek, posekaných ořechů, mandlí a kandovaného ovoce
20 gmásla
5 lžickrystalového cukru
4 lžícehladké mouky
1/4 lmléka nebo šlehačky
čokoláda
tuk na vymazání plechu

Postup:

1. Hladkou mouku smícháme s cukrem a šlehačkou nebo mlékem
2. Ingredience svaříme do zhoustnutí
3. Do chladnoucí směsi přidáme máslo a směs rozinek, posekaných ořechů, mandlí a kandovaného ovoce
4. Smícháme a na vymazaný plech lžičkou tvoříme placatá kolečka
5. Pečeme je ve středně teplé troubě, až mají hnědé okraje, od plechu marokánky odlupujeme za tepla špachtlí (studené by se lámaly)
6. Po vychladnutí je namáčíme rovnou stranou v rozpuštěné čokoládě.

Doporučení:

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy