REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí turecký med

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na domácí turecký med jako z pouti!


Ingredience:
160 gmoučkového cukru
130 gvlašských (lískových) ořechů
120 gtekutého medu
3 ksvaječné bílky
2 ksobdélníkové dortové oplatky
půlky vlašských ořechů na ozdobu

Postup:

1. Ořechy nasekáme nahrubo, med rozehřejeme ve vodní lázni
2. V jiné misce rozehřejeme bílky s cukrem a ve vodní lázni vyšleháme tuhý sníh
3. Do bílkového krému pomalu, tenkým pramínkem a za stálého míchání, přiléváme horký med
4. Nakonec přidáme nasekané ořechy, promícháme a hmotu necháme lehce zchladnout
5. Hmotu navrstvíme na jednu dortovou oplatku a povrch pěkně uhladíme, krém shora zakryjeme druhou oplatkou, lehce zatížíme a necháme do druhého dne rozležet a ztuhnout
6. Turecký med rozkrájíme navlhčeným nožem na trojúhelníčky, ozdobíme půlkami ořechů a podáváme.

Doporučení:

Řezy můžeme pokapat čokoládou.

Poznámka:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy