REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z květů

Akátový med

Květy akátu se skvěle hodí také na přípravu chutného, zdravého medu.

Bezinkový med

Med z květů černého bezu je skvělá alternativa k včelímu medu.

Med tří bylin

Doma vyrobený med z pampelišek, podbělu, jitrocele, cukru citrónu a vody.

Med z květů černého bezu

Připravte si také z květů černého bezu chutný květový med. Je sladký, plný vitamínů. Hodí se jak do čaje, tak na oslazení různých dezertů.

Med z pampelišek

Další varianta tak oblíbeného medu z pampelišek.

Med ze sedmikrásek

Výluh z květů sedmikrásek a citrónu, povařený spolu s cukrem do hustoty medu. Hotový med pak naplněný do skleniček, dobře uzavřený skladovaný v chladu a temnu.

Pampeliškový med

Recept na výrobu medu z čerstvých nezvadlých květů pampelišek, cukru, vody a citrónu.

Pampeliškový med dochucený meduňkou

Věděli jste, že pampelišku můžete využít celou, a to beze zbytku? Zatímco kořen je výborný sušený, čerstvé květy pampelišky jsou skvělé pro výrobu domácího pampeliškového medu. A protože u nás nenajdete jen tak ledajaké recepty, máme pro vás tip na pampeliškový med provoněný svěží meduňkou.

Pampeliškový med II.

Další varianta na chutný med připravený z květů pampelišek.

Pampeliškový med III.

Varianta pampeliškového medu ochuceného citrónem a pomerančem.

Sedmikráskový med

Sedmikráskový med s citrony a cukrem oceníte zejména při kašli, astmatu nebo také při chronickém zánětu průdušek.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy