REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Akátový med

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Květy akátu se skvěle hodí také na přípravu chutného, zdravého medu.


Ingredience:
180 kskvětů akátu
2 kscitróny
1,25 kgcukru
1,5 lpřevařené vody

Postup:

1. Natrhané květy akátu přelijeme převařenou horkou vodou (něco přes 1 litr) a necháme přes noc stát
2. Druhý den do výluhu přidáme 2 ks rozkrájené citróny i se šťávou a vaříme asi 5-10 minut
3. Hmotu necháme vychladnout, přecedíme
4. Přidáme cukr a vše vaříme do zhoustnutí, pak med nalijeme do skleniček, ty důkladně uzavřeme, otočíme je na chvíli dnem vzhůru
5. Hotový med skladujeme na suchém a temném místě.

Poznámka:

Kromě květů je celý akát dost jedovatý!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy