REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

medy

Podkategorie: z květů 10, ostatní 6

Akátový med

Květy akátu se skvěle hodí také na přípravu chutného, zdravého medu.

Bezinkový med

Med z květů černého bezu je skvělá alternativa k včelímu medu.

Hruškový med

Rozvařené rozmixované hrušky spolu s cukrem a citronovou šťávou.

Jablečný med se zázvorem

Med z ovoce? Ale proč ne! Tento recept je na čistý med konzistencí mezi medem a marmeládou. Hodí se jak na chlebík s máslem, tak do pořádně povzbuzujícího čaje při nachlazení.

Kopřivový med

Med smíchaný se šťávou z kopřiv je skvělá meduzína do zimních plískanic na posílení imunity. Šťáva s medem se smíchává nejčastěji v poměru 60 % šťávy ke 40 % medu.

Med tří bylin

Doma vyrobený med z pampelišek, podbělu, jitrocele, cukru citrónu a vody.

Med z květů černého bezu

Z květů černého bezu připravený chutný květový med.

Med z mladých výhonků smrků

Tento med je plný vůní a chutí po použitých surovinách, především však po mladých koncích smrků, které se objeví vždy na jaře. Je zdravý, vhodný nejen jako pochutina na chleba nebo dochucovadlo čajů, či cukrářských výrobků, ale můžeme ho preventivně používat po lžičkách jako “meducínu” při kašli, zánětech průdušek apod.

Med z pampelišek

Další varianta tak oblíbeného medu z pampelišek.

Med z plodů rakytníku

Rakytníkový med připravený z bobulí rakytníku povařených spolu s citrónem, druhý den vymačkaných a povařených s cukrem do hustoty medu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy