REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablečný med se zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Med z ovoce? Ale proč ne! Tento recept je na čistý med konzistencí mezi medem a marmeládou. Hodí se jak na chlebík s máslem, tak do pořádně povzbuzujícího čaje při nachlazení.


Ingredience:
Ingredience na 5 l medu:
3 kgjablek
2 kgkrystalového cukru
1 plechovkaananasu
citron dle chuti
zázvor

Postup:

1. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme vymačkaný citron a společně s plechovkou ananasu proženeme mixérem
2. Přesuneme do hrnce, přidáme cukr a dáme vařit, ač to tak možná nebude vypadat, jablka pustí hodně šťávy, není tedy potřeba přidávat do vzniklé kaše další vodu
3. Vaříme, dokud směs nezhoustne na správnou konzistenci, bude to trvat cca 1 hodinu (pokud chceme, můžeme do směsi přidat nastrouhaný zázvor v množství podle chuti, ale, kdo nemá rád, může ho vynechat)
4. Ještě horké nalijeme do sklenic, které na chvíli otočíme dnem vzhůru.

Doporučení:

Já jsem se bála o trvanlivost, proto jsem pro jistotu přidala i malý pytlíček kyseliny citronové jako konzervant.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Barbora Jollinka Charvátová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy