REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kopřivový med

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Med smíchaný se šťávou z kopřiv je skvělá meduzína do zimních plískanic na posílení imunity. Šťáva s medem se smíchává nejčastěji v poměru 60 % šťávy ke 40 % medu.


Ingredience:
1 skleničkamedu
kopřivová šťáva z vylisovaných kopřiv
gáza nebo punčocha
odšťavňovač nebo mixér
sklenice s uzávěrem

Postup:
  1. Sbíráme jen mladé kopřivy, nejlépe jen jejich vrcholky, ty opláchneme a necháme důkladně oschnout
  2. Kopřivy zpracujeme co nejdříve, buď je nasekané dáme do odšťavňovače, vylisujeme šťávu nebo je rozmixujeme, drť hodíme do gázy nebo punčochy a šťávu vymačkáme
  3. Smícháme med s kopřivovou šťávou v poměru 60 % šťávy ke 40 % medu
  4. Skladujeme v dobře uzavřené sklenici v lednici, kde vydrží až 1 rok.
Doporučení:

Užívání: dospělí si jednou denně dopřejí 1-2 polévkové lžíce rozmíchané v troše vody, dětem dáváme jen čajovou lžičku, ale za to 2x denně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy