REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškový med

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozvařené rozmixované hrušky spolu s cukrem a citronovou šťávou.


Ingredience:
1 kgzralých hrušek
600 gpískového cukru
trochu citronové šťávy
voda

Postup:

1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na kousky, podlijeme malým množství vody a na mírném ohni za občasného promíchání rozvaříme
2. Pak rozmixujeme nebo propasírujeme a dále vaříme
3. Když začne šťáva houstnout, přidáme cukr, zakapeme citronovou šťávou a za stálého míchání vaříme, až získáme hustý med.

Doporučení:

Toto pochoutku používáme na mazání pečiva, vdolků, lívanců, na ochucení čaje apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy