REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampeliškový med III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Varianta pampeliškového medu ochuceného citrónem a pomerančem.


Ingredience:
220 ksrozvitých květů pampelišek
1 kgcukru krystal
1 lvody
1 kscitrónu
1 kspomeranče
sklenice s uzávěrem
plátno

Postup:

1. Pampeliškové květy vložíme do většího hrnce a přelijeme je 1 litrem vody
2. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut
3. Do druhého dne necháme vyvařené květy louhovat, pak je vymačkáme přes plátno
4. Do získané tekutiny přidáme na kolečka nakrájený, pecek zbavený citrón, pomeranč a cukr
5. Vaříme 90 minut, ale i více na mírném plameni, občas promícháme čistou vařečkou
6. Horký med plníme do sklenic, zavíčkujeme je a obrátíme dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy