Varianta pampeliškového medu ochuceného citrónem a pomerančem.
Ingredience:
220 ks | rozvitých květů pampelišek |
1 kg | cukru krystal |
1 l | vody |
1 ks | citrónu |
1 ks | pomeranče |
sklenice s uzávěrem | |
plátno |
Postup:
1. Pampeliškové květy vložíme do většího hrnce a přelijeme je 1 litrem vody
2. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut
3. Do druhého dne necháme vyvařené květy louhovat, pak je vymačkáme přes plátno
4. Do získané tekutiny přidáme na kolečka nakrájený, pecek zbavený citrón, pomeranč a cukr
5. Vaříme 90 minut, ale i více na mírném plameni, občas promícháme čistou vařečkou
6. Horký med plníme do sklenic, zavíčkujeme je a obrátíme dnem vzhůru.