REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampeliškový med II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta na chutný med připravený z květů pampelišek.


Ingredience:
365 ksvelkých květů pampelišek
2 kgkrystalového cukru
2 kscelé, důkladně omyté citróny
2 lvody
sklenice s uzávěrem
plátno

Postup:

1. Pampeliškové květy vložíme do většího hrnce a přelijeme je 2 litry vody
2. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut
3. Do druhého dne necháme vyvařené květy louhovat, pak je vymačkáme přes plátno
4. Do získané tekutiny přidáme na kolečka nakrájené, pecek zbavené citrony a cukr
5. Vaříme 70–
90 minut za občasného promíchání, čistou nejlépe novou vařečkou
6. Horký med plníme do sklenic, zavíčkujeme je a obrátíme dnem vzhůru.

Doporučení:

Med uchováváme na chladném a temném místě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy