REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampeliškový med

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na výrobu medu z čerstvých nezvadlých květů pampelišek, cukru, vody a citrónu.


Ingredience:
200 ksčerstvých nezvadlých pampelišek
1 kscitrónu
1 kgcukru
1 lvody

Postup:

1. Do 1 l vody nasypeme asi 200 pampeliškových květů a přidáme středně velký citrón i s kůrou, který rozkrájíme na menší dílky
2. Směs 10 minut povaříme a pak ji necháme stát v klidu 24 hodin při pokojové teplotě
3. Po této době šťávu scedíme a zahřejeme do mírného varu
4. Za neustálého míchání rozpustíme ve vroucí šťávě 1 kg cukru
5. Jakmile se cukr rozpustí, pokračujeme ve varu šťávy ještě 15-20 minut
6. Šťáva musí na tolik zhoustnout, že získá konzistenci medu
7. Pampeliškový med plníme do menších sklenic s uzávěrem.

Doporučení:

Med uchováváme na chladném a temném místě.

Poznámka:

Více o pampelišce: Pampeliška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy