Další varianta tak oblíbeného medu z pampelišek.
Ingredience:
600 ks | čerstvě nasbíraných květů pampelišek |
3 ks | citróny |
3 kg | cukru krystal |
3 l | pitné vody |
Postup:
1. Čerstvě natrhané pampelišky dáme do hrnce s vodou vařit (neoplachujeme je!)
2. Jakmile se začne voda vařit, povaříme 20 min, pak zdroj tepla vypneme, přidáme vymačkané citróny bez pecek a dáme do druhého dne do chladna odstát
3. Další den pampelišky scedíme a do vody přidáme 3 kg cukru, občas promícháme
4. Vaříme na mírném plameni do zhoustnutí hmoty, pokud se nám bude tvořit pěna, tak ji odstraníme.
Pampeliškový med plníme do menších sklenic s uzávěrem a uchováváme v chladu a temnu.