REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Baileys popcorn

Chcete připravit něco, co vaše kamarádky ještě na žádné party neochutnaly, ale zároveň nechcete vařením strávit moc času? Vsaďte na recept, jenž spojuje oblíbené suroviny, které na dámské jízdě nesmí chybět – popcorn a Baileys!

Citron a zázvor v medu

Skvělá meducína do podzimních a zimních plískanic a mrazivého počasí. V čaji lék i voňavé opojení zároveň.

Čokoládové špízy

Úžasné čoko špízy od Kiky. Ovoce se želatinovými bonbóny máčené v čokoládě.

Čokoládovo-malinové lanýže s překvapením

Valentáné sladké potěšení s překvapením. Udělejte pro svého miláčka sladké lanýže z čokolády, malin a dalších dobrot plněné srdíčky od Haribo.

Datle v sirupu

Datle plněné mandlí, naložené v sirupovém nálevu.

Domácí müsli

Směs z opečených vloček a oříšků promíchaná s dalšími ingrediencemi, upečená v troubě, nakonec potřená rozpuštěnou čokoládou. Recept z dílny Ládi Hrušky, inspektora a redaktora TV Nova.

Domácí müsli tyčinky

Recept na sladké tyčinky připravené z ovesných a špaldových vloček, hnědého cukru, tekutého medu a dalších ingrediencí.

Domácí müsli tyčinky z pohankových pukanců

Skvělý recept na sladké tyčinky připravené z pohankových pukanců, ovesných vloček, slunečnicových, dýňových a sezamových semínek, kondenzovaného mléka, másla a medu.

Domácí vanilkový cukr

Vanilkový cukr si můžeme vyrobit i doma a to z dužiny vanilkových lusků a krystalového cukru, obojí spolu pomeleme a máme hotovo.

Griláž

Rozpuštěný cukr promíchaný s máslem a kondenzovaným mlékem, vytvořený griláž natřený na oplatky v lednici ztuhnutý.

Griliáš z trouby

Griliáš je vhodný jako součást zmrzlinových pohárů, dezertů či dortů.

Jablíčko Ježeček

Z archivu naší čtenářky Majdulky (10 let), roztomilý ježeček z jablíčka.

Jahodová bomba

Jahodová bomba ze zakysané smetany, želatiny, cukru, jahod a piškotů, po zatuhnutí nakrájená, ozdobená jahodami.

Jednoduchý griliáš

V hrnci rozpuštěný cukr smíchaný s nasekanými oříšky, vychladlý nasekaný. Vhodná ingredience do pohárů a dezertů.

Kandovaná citrónová kůra

Citrónová kůra naložená v cukru.

Kandovaná pomerančová kůra

Sladká pochutina z pomerančové kůry máčené ve vodě, povařené v cukrovém roztoku a nakonec obalené v práškovém cukru.

Kandovaná pomerančová kůra II.

Sladká pochutina z pomerančové kůry a cukru. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.

Kandované mandarinky s růžovou vodou v mléčné čokoládě s mořskou solí

Tip na Svatý Valentýn, svátek lásky a všech zamilovaných. Chcete svou lásku naprosto dostat? Vyzkoušejte tuto neotřelou cukrovinku! Představujeme cukrovinku sladkou jako vaše láska od našeho milovaného cukráře Josefa Maršálka.

Kandované mochyně

Plody mochyně peruánské povařené v cukrovém roztoku.

Kandovaný zázvor se sirupem

Skvělý polotovar do sladkých i slaných pokrmů.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy