Rozpuštěný cukr promíchaný s máslem a kondenzovaným mlékem, vytvořený griláž natřený na oplatky v lednici ztuhnutý.
Ingredience:
250 g | másla |
397 g | sladkého kondenzovaného mléka |
180 g | dortových oplatků |
180 g | cukru krystal |
150 g | mletých vlašských nebo lískových oříšků |
Postup:
1. V hrnci, za stálého míchání, rozpustíme cukr na karamel
2. Postupně přidáváme máslo a sladké mléko, stále pomalu mícháme, až se vše úplně rozpustí a vznikne hmota bez žmolků
3. V této fázi přidáme mleté ořechy
4. Počkáme, až hmota mírně vychladne, nebude se roztékat, ale musí být stále hodně teplá, natřeme s ní oplatky, které skládáme postupně na sebe, končíme samozřejmě nepotřenou částí oplatku
5. Naplněn oplatky mírně zatížíme a dáme do ledničky do druhého dne odležet
6. Nakrájíme na řezy a můžeme podávat.