REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Griláž

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozpuštěný cukr promíchaný s máslem a kondenzovaným mlékem, vytvořený griláž natřený na oplatky v lednici ztuhnutý.


Ingredience:
250 gmásla
397 gsladkého kondenzovaného mléka
180 gdortových oplatků
180 gcukru krystal
150 gmletých vlašských nebo lískových oříšků

Postup:

1. V hrnci, za stálého míchání, rozpustíme cukr na karamel
2. Postupně přidáváme máslo a sladké mléko, stále pomalu mícháme, až se vše úplně rozpustí a vznikne hmota bez žmolků
3. V této fázi přidáme mleté ořechy
4. Počkáme, až hmota mírně vychladne, nebude se roztékat, ale musí být stále hodně teplá, natřeme s ní oplatky, které skládáme postupně na sebe, končíme samozřejmě nepotřenou částí oplatku
5. Naplněn oplatky mírně zatížíme a dáme do ledničky do druhého dne odležet
6. Nakrájíme na řezy a můžeme podávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy