REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Griliáš z trouby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Griliáš je vhodný jako součást zmrzlinových pohárů, dezertů či dortů.


Ingredience:
150 gmandlí (vlašských ořechů, lískových ...)
150 gcukru
100 gmásla
100 mlsmetany ke šlehání
pečící papír

Postup:

1. Na griliáš povaříme asi 5 minut smetanu, cukr, mandlové lupínky a máslo
2. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem a hmotu na něm uhladíme
3. Pečeme v předehřáté troubě (el. sporák 175 °C, plyn stupeň 2) 15 až 20 minut
4. Necháme vychladnout a potom griliáš rozkrájíme na kousky nebo ho rozdrtíme.

Poznámka:

Podobné recepty: Příprava karamelu, Příprava karamelu II., Jednoduchý griliáš.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy