Sladká pochutina z pomerančové kůry a cukru. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.
Ingredience:
2 ks | pomeranče (kůra) |
cca 200 g | krystalového cukru |
voda |
Postup:
1. Pomeranče pořádně vydrbeme kartáčkem a horkou vodou, ať se zbavíme chemie … poté je oloupeme na čtvrtiny a kůru vložíme do vhodné nádoby, zalijeme studenou vodou, takto “marinovat” necháme 2-3 dny, vodu denně vyměníme za čerstvou
2. Po třech dnech přemístíme kůru do hrnce, zalijeme novou vodou a vaříme cca 30 minut
3. Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilijeme vodou tak, aby byla téměř pod hladinou (vody) (ta kůra)
4. Vaříme do “sklovata” … co já vím … asi tak půl hoďky, až do vyvaření vody
5. A je hotovo … tedy téměř…, po vychladnutí necháme chvíli (optimálně do druhého dne) zaschnout a uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme do chladnější místnosti.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová
Kandovaná pomerančová kůra
Kandované mandarinky s růžovou vodou v mléčné čokoládě s mořskou solí