REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kandovaná pomerančová kůra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká pochutina z pomerančové kůry máčené ve vodě, povařené v cukrovém roztoku a nakonec obalené v práškovém cukru.


Ingredience:
500 gpomerančové kůry
500 gkrystalového cukru
150 gpráškového cukru
1/4 lvody
voda na máčení a vaření

Postup:

1. Kůru z pomerančů důkladně omyjeme nejlépe kartáčkem, necháme okapat, pak ji nakrájíme na stejně velké kousky
2. Máčíme ji 3 dny ve studené vodě (vodu denně měníme)
3. Scedíme, kůru zalijeme čistou vodou a uvaříme ji doměkka, necháme vychladnout
4. Prochladlou kůru vymačkáme a vložíme do cukrového roztoku, který jsme uvařili z krystalového cukru a vody, znovu vaříme, až sirup zhoustne a nabaluje se na kůru
5. Pomerančovou kůru vyjmeme a každý kousek obalíme v práškovém cukru, rozložíme a necháme oschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy