REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kandovaná citrónová kůra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Citrónová kůra naložená v cukru.


Ingredience:
500 gcitrónové kůry
500 gkrystalového cukru
150 gpráškového cukru
1/4 lvody
voda na máčení a povaření

Postup:

1. Citrónovou kůru důkladně omyjeme nejlépe kartáčkem, necháme okapat, pak ji nakrájíme na stejné kousky
2. Připravenou kůru máčíme 3 dny ve studené vodě; vodu denně měníme
3. Vodu scedíme, kůru zalijeme čistou vodou a uvaříme ji doměkka, necháme vychladnout
4. Prochladlou kůru vymačkáme a vložíme do cukrového roztoku, který jsme uvařili z krystalového cukru a vody, znovu vaříme, až sirup zhoustne a nabaluje se na kůru
5. Kůru vyjmeme a každý kousek obalíme v práškovém cukru, necháme oschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy