REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kandované mandarinky s růžovou vodou v mléčné čokoládě s mořskou solí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tip na Svatý Valentýn, svátek lásky a všech zamilovaných. Chcete svou lásku naprosto dostat? Vyzkoušejte tuto neotřelou cukrovinku! Představujeme cukrovinku sladkou jako vaše láska od našeho milovaného cukráře Josefa Maršálka.


Ingredience:
1 kgpevnějších mandarinek
500 gcukr krupice
100 grůžové vody
10 gmořská sůl
2 lvařící voda + voda na zalití
Na dohotovení:
100 gvysokoprocentní mléčné čokolády (40 % a více)
15 gkakaové máslo

Postup:
  1. Mandarinky dobře omyjeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Naskládáme do mísy a zalejeme 2 litry vařící vody. Necháme stát asi 5-10 minut.
  2. Mandarinky zcedíme a plátky naskládáme do většího vyššího hrnce, zasypeme cukrem, solí a zalejeme 400 ml vody a růžovou vodou. Na hladinu přiložíme kruh vystřižený z pečícího papíru a přivedeme k varu. Vaříme pomaličku a na velmi mírném ohni asi 30-40 minut, nebo dokud se většina vody nevvypaří, sirup nezhoustne a mandarinky “nezprůhlední”; na teploměru se ukáže 106-108 °C.
  3. Sejmeme z ohně a necháme vychladnout.
  4. Opatrně vyjmeme ze sirupu na pečící papír a v pokojové teplotě necháme přes noc zaschnout.
  5. Čokoládu na dohotovení rozpustíme ve vodní lázni; vyjmeme a vmícháme kakaové máslo. Necháme zcela rozpustit za občasného zamíchání. Jednotlivé kousky mandarinek v ní namáčíme a necháme dobře v lednici zatuhnout.
Doporučení:

Vyzkoušejte citróny anebo pomeranče místo mandarinek a nebojte se méně “hezké” kousky nakrájet na malé kousky a použít k dekoraci cukroví či jako ingredienci do biskupských chlebíčků či vánočky.

Poznámka:

Recept k článku: Valentýnská oslava podle Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy