REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kandované mandarinky s růžovou vodou v mléčné čokoládě s mořskou solí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tip na Svatý Valentýn, svátek lásky a všech zamilovaných. Chcete svou lásku naprosto dostat? Vyzkoušejte tuto neotřelou cukrovinku! Představujeme cukrovinku sladkou jako vaše láska od našeho milovaného cukráře Josefa Maršálka.


Ingredience:
1 kgpevnějších mandarinek
500 gcukr krupice
100 grůžové vody
10 gmořská sůl
2 lvařící voda + voda na zalití
Na dohotovení:
100 gvysokoprocentní mléčné čokolády (40 % a více)
15 gkakaové máslo

Postup:
  1. Mandarinky dobře omyjeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Naskládáme do mísy a zalejeme 2 litry vařící vody. Necháme stát asi 5-10 minut.
  2. Mandarinky zcedíme a plátky naskládáme do většího vyššího hrnce, zasypeme cukrem, solí a zalejeme 400 ml vody a růžovou vodou. Na hladinu přiložíme kruh vystřižený z pečícího papíru a přivedeme k varu. Vaříme pomaličku a na velmi mírném ohni asi 30-40 minut, nebo dokud se většina vody nevvypaří, sirup nezhoustne a mandarinky “nezprůhlední”; na teploměru se ukáže 106-108 °C.
  3. Sejmeme z ohně a necháme vychladnout.
  4. Opatrně vyjmeme ze sirupu na pečící papír a v pokojové teplotě necháme přes noc zaschnout.
  5. Čokoládu na dohotovení rozpustíme ve vodní lázni; vyjmeme a vmícháme kakaové máslo. Necháme zcela rozpustit za občasného zamíchání. Jednotlivé kousky mandarinek v ní namáčíme a necháme dobře v lednici zatuhnout.
Doporučení:

Vyzkoušejte citróny anebo pomeranče místo mandarinek a nebojte se méně “hezké” kousky nakrájet na malé kousky a použít k dekoraci cukroví či jako ingredienci do biskupských chlebíčků či vánočky.

Poznámka:

Recept k článku: Valentýnská oslava podle Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy