REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kandované mandarinky s růžovou vodou v mléčné čokoládě s mořskou solí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tip na Svatý Valentýn, svátek lásky a všech zamilovaných. Chcete svou lásku naprosto dostat? Vyzkoušejte tuto neotřelou cukrovinku! Představujeme cukrovinku sladkou jako vaše láska od našeho milovaného cukráře Josefa Maršálka.


Ingredience:
1 kgpevnějších mandarinek
500 gcukr krupice
100 grůžové vody
10 gmořská sůl
2 lvařící voda + voda na zalití
Na dohotovení:
100 gvysokoprocentní mléčné čokolády (40 % a více)
15 gkakaové máslo

Postup:
  1. Mandarinky dobře omyjeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Naskládáme do mísy a zalejeme 2 litry vařící vody. Necháme stát asi 5-10 minut.
  2. Mandarinky zcedíme a plátky naskládáme do většího vyššího hrnce, zasypeme cukrem, solí a zalejeme 400 ml vody a růžovou vodou. Na hladinu přiložíme kruh vystřižený z pečícího papíru a přivedeme k varu. Vaříme pomaličku a na velmi mírném ohni asi 30-40 minut, nebo dokud se většina vody nevvypaří, sirup nezhoustne a mandarinky “nezprůhlední”; na teploměru se ukáže 106-108 °C.
  3. Sejmeme z ohně a necháme vychladnout.
  4. Opatrně vyjmeme ze sirupu na pečící papír a v pokojové teplotě necháme přes noc zaschnout.
  5. Čokoládu na dohotovení rozpustíme ve vodní lázni; vyjmeme a vmícháme kakaové máslo. Necháme zcela rozpustit za občasného zamíchání. Jednotlivé kousky mandarinek v ní namáčíme a necháme dobře v lednici zatuhnout.
Doporučení:

Vyzkoušejte citróny anebo pomeranče místo mandarinek a nebojte se méně “hezké” kousky nakrájet na malé kousky a použít k dekoraci cukroví či jako ingredienci do biskupských chlebíčků či vánočky.

Poznámka:

Recept k článku: Valentýnská oslava podle Josefa Maršálka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy