Datle plněné mandlí, naložené v sirupovém nálevu.
Ingredience:
1 kg | čerstvých datlí |
2,5 šálku | cukru |
2 šálky | vody |
několik celých hřebíčků | |
několik kapek citrónového džusu | |
loupané mandle |
Postup:
1. Oloupeme čerstvé datle a uvaříme je ve vodě, dokud nezjemní
2. Pak je vyjmeme a necháme usušit
3. Vodu, ve které se datle vařily schováme
4. Do datlí uděláme malou jamku pomocí pletací jehlice
5. Poklademe postupně plátky datlí na pánev, posypeme je cukrem a necháme ustát přes noc
6. Ráno vyjmeme datle z pánve a setřeme cukr
7. Odstraněný cukr z pánve dáme do vody, ve které se vařily datle a vaříme, dokud nevznikne sirup
8. Mezitím vložíme do každé datle oloupanou mandli
9. Nakonec přihodíme naplněné datle do sirupu a vaříme na mírném ohni 10 minut
10. Skladujeme v uzavřené skleněné nádobě.