REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová bomba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jahodová bomba ze zakysané smetany, želatiny, cukru, jahod a piškotů, po zatuhnutí nakrájená, ozdobená jahodami.


Ingredience:
300 gjahod
100 gmoučkového cukru
10 gželatiny
600 mlkrémové zakysané smetany
100 mlvody do želatiny
3 lžícerumu
1 balíčekcukrářských piškotů
2 balíčkyvanilkového cukru
moučkový cukr na vysypání formy
olej na vymazání formy

Postup:

1. Zakysanou smetanu smícháme s teplou rozpuštěnou želatinou, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem
2. Do olejem vymazané a cukrem vysypané formy dáme trochu připraveného krému, pak položíme piškoty, které pokapeme rumem, na piškoty navršíme očištěné půlky jahod, opět krém a postup opakujeme
3. Naplněnou formu dáme alespoň na 3 hodiny do ledničky, aby krém ztuhl, potom jahodovou bombu vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy