REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nepečená velikonoční vajíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká vajíčka z rumových perníčků, rybízové marmelády a citronové šťávy, máčené v čokoládové polevě, zdobená cukrářským zdobením.


Ingredience:
2 balíčkyrumových perníčků
1 balíčekčokoládové polevy
100 grybízové marmelády
1 dlcitronové šťávy
cukrářské zdobení (barevné kuličky, rýže ...)

Postup:

1. Perníčky rozmačkáme nebo nastrouháme, polijeme citronovou šťávou a přidáme marmeládu, vše zpracujeme do hladké hmoty
2. Vytvarujeme menší vajíčka (asi jako křepelčí, nebo i větší) a necháme je chvíli oschnout
3. Připravíme si čokoládovou polevu; rozpustíme ji v hrnku v mikrovlnné troubě, nebo ve vodní lázni
4. Vajíčko napíchneme na párátko, namočíme do rozpuštěné čokoládové polevy, necháme okapat a pak ho ještě posypeme zdobením
5. Zapíchnuté například v polystyrenové podložce necháme důkladně uschnout, postup opakujeme, až budeme mít hotová všechna vajíčka.

Doporučení:

Vajíčka můžeme ozdobit i bílým cukrovým krémem; máslo utřeme se lžičkou mletého cukru a hmotou naplníme cukrářský kornoutek, nebo sáček, který v rohu propíchneme. Vajíčka malujeme dle vlastní fantazie různými ornamenty.

Poznámka:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu, v menším vaříme použité suroviny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy