REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Amaretto řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké řezy ze dvou plátů těsta a smetanové náplně nastavené dětskými piškoty máčenými v mandlovém nebo pomerančovém likéru.


Ingredience:
Na dva pláty těsta:
300 ghladké mouky
150 gpískového cukru
70 gmásla
3 lžícemléka
1 lžícekakaa
1 ksvejce
1/2 sáčkuprášku do pečiva
Na smetanový krém:
500 mlsmetany 30 % a více
250 gmásla
200 gmoučkového cukru
70 ghrubé mouky
1 lžíceškrobové moučky (Solamyl)
Ostatní:
papír na pečení
balíček dětských kulatých piškotů
mouka na pomoučení pracovní plochy
Amaretto likér (pomerančový nebo mandlový)
moučkový cukr na poprášení nebo šlehačka na ozdobení

Postup:

1. Do mísy nasypeme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme povolené máslo, vejce, kakao a cukr, vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly
2. Každý díl těsta rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát velký 30 x 30 cm, vložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 18o °C tak 10-15 minut, záleží na typu trouby, pak necháme oba pláty vychladnout
3. Připravíme si krém na naplnění; do hrubé mouky zamícháme solamyl, zalijeme smetanou a ve vodní lázni necháme, za stálého míchání, ztuhnout na kaši, pak náplň necháme prochladnout
4. Máslo vymícháme spolu s cukrem, hmotu postupně zapracujeme do vychladlé smetanové hmoty
5. Piškoty zakápneme likérem, raději více než méně, poklademe je na jeden z plátů, opatrně rozprostřeme hotový krém, to vše zaklopíme druhým plátem, mírně přitlačíme a dáme do lednice do druhého dne uležet
6. Dezert nakrájíme na jednotlivé řezy a můžeme podávat mírně poprášené moučkovým cukrem nebo ozdobené malými kopečky šlehačky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy