REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angreštový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč z vajec, hladké mouky, moučkového cukru, másla a ořechových jader s náplní angreštu.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gangreštu
200 gmoučkového cukru
200 gmásla
120 ghladké mouky
30 gjemně nakrájených ořechových jader
2 ksvajec
1/4 bal.kypřicího prášku
špetka soli

Postup:

1. Angrešt očistíme od stopek, okvětí a omyjeme
2. V kastrolku rozehřejeme 60 g másla, vmícháme 80 g moučkového cukru a ořechová jádra
3. Vše nalijeme do ohnivzdorné misky vymazané máslem a pokryjeme vrstvou angreštu
4. Zbývající změklé máslo rozetřeme se zbývajícím moučkovým cukrem do pěny
5. Přidáme střídavě rozšlehaná vejce a hladkou mouku prosátou se solí a kypřicím práškem, dobře rozmícháme a nalijeme na angrešt
6. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (170 °C) asi 40 minut
7. Pečený koláč vyndáme z trouby, necháme asi 10 minut stát a potom ho vyklopíme na mísu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy