REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

různě upravené ovoce

Ambrosia dezert

Jednoduchý a rychlý dezert na plátky pomerančů posypané cukrem a kokosem, servírované dobře vychlazené.

Ananas v mandlovém těstíčku

Plátky ananasu obalené v těstíčku, usmažené dozlatova.

Ananas v těstíčku

Ananas obalený v těstíčku, usmažený dozlatova, servírovaný posypaný skořicovým cukrem a doplněný o zakysanou smetanu.

Ananasový “tatarák”

Na drobno nasekaná dužina ananasu, mírně vymačkaná, ochucená aztéckým cukrem, vanilkovým cukrem a troškou curacaa a vodky.

Banány s ovesnými vločkami

Oloupané banány namočené ve vaječné směsi, obalené v ovesných vločkách, grilované za častého polévání rozpuštěným máslem.

Broskve s ricottovým krémem

Tip na lehký ovocný dezert, který je skvělý a není náročný na přípravu. Recept připravila Inna z blogu „garden and kitchen“.

Broskve s vanilkovou pěnou

Velké kompotované broskve, pečené s máslem a pak posazené do sněhové pěny z bílků.

Broskve ve sněhové závěji

V troubě zapečené broskve přelité vanilkovým pudinkem a sněhem z bílků.

Čokojahody

Rychlý dezert z čerstvých jahod máčených v čokoládě, obalených v nasekaných pistáciových oříšcích.

Dezert ve skleničce – skořicová jablka se smetanou

Jablka s rozinkami ovoněná skořicí, krátce podušená a pak navrstvená do skleniček s vanilkovou kysanou smetanou. Skvělý rychlý dezert nebo svačina do školy či do zaměstnání.

Gratinovaný kozí sýr s jablky

V troupě zapečené plátky jablek pokapané olejem, pak posypané kozím sýrem a oříšky, znovu zapečené, servírované přelité medem a ozdobené usekanou pažitkou.

Grilovaná jablka

Vydlabaná jablka naplněná malinovou zavařeninou a mandlemi, posypaná skořicí, v alobalu s máslem grilovaná na roštu grilu.

Grilovaná jablka s tvarohem

Grilované půlky jablek, plněné tvarohem, posypané skořicí, pokapané medem.

Grilované banány

Oloupané banány pokapané citronovou a pomerančovou šťávou, posypané cukrem, na grilu grilované.

Grilované broskve s borůvkami

V alobalu grilované půlky broskví, plněné borůvkami, posypané cukrem a pokapané citronovou šťávou.

Grilované hrušky se zázvorem

Grilované hrušky, plněné směsí zázvoru, cukru, citronové šťávy a kůry, servírované posypané skořicí.

Grilované meruňky

Meruňky posypané směsí z vanilkového a krupicového cukru, pokladené vločkami másla, grilované na roštu grilu.

Grilované meruňky se zakysanou smetanou, ořechy a rumem

Opečený sýr, zelenina nebo maso patří k evergreenům českého grilování. Pokud ale budete chtít svou rodinu či hosty překvapit, můžete si nad rozpáleným roštem připravit i skutečně nevšední suroviny – třeba šťavnaté meruňky. Toto oblíbené ovoce, které se vyznačuje svěží, letní chutí, můžete podávat jako vynikající sladkou tečku za hlavním chodem, anebo pouze jen tak, ke kávě nebo čaji.

Grilované plátky jablek

Plátky jablek pokapané citronovou šťávou, potřené rozpuštěným máslem a posypané cukrem se skořicí, na grilu grilované.

Grilované pomeranče s karamelovým přelivem

Plátky pomerančů připravené na grilu nebo grilovací pánvi. Přelité karamelovou omáčkou a zdobené strouhaným kokosem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy