různě upravené ovoce
Ambrosia dezert
Jednoduchý a rychlý dezert na plátky pomerančů posypané cukrem a kokosem, servírované dobře vychlazené.
Ananas v mandlovém těstíčku
Plátky ananasu obalené v těstíčku, usmažené dozlatova.
Ananas v těstíčku
Ananas obalený v těstíčku, usmažený dozlatova, servírovaný posypaný skořicovým cukrem a doplněný o zakysanou smetanu.
Ananasový “tatarák”
Na drobno nasekaná dužina ananasu, mírně vymačkaná, ochucená aztéckým cukrem, vanilkovým cukrem a troškou curacaa a vodky.
Banány s ovesnými vločkami
Oloupané banány namočené ve vaječné směsi, obalené v ovesných vločkách, grilované za častého polévání rozpuštěným máslem.
Broskve s ricottovým krémem
Tip na lehký ovocný dezert, který je skvělý a není náročný na přípravu. Recept připravila Inna z blogu „garden and kitchen“.
Broskve s vanilkovou pěnou
Velké kompotované broskve, pečené s máslem a pak posazené do sněhové pěny z bílků.
Broskve ve sněhové závěji
V troubě zapečené broskve přelité vanilkovým pudinkem a sněhem z bílků.
Čokojahody
Rychlý dezert z čerstvých jahod máčených v čokoládě, obalených v nasekaných pistáciových oříšcích.
Dezert ve skleničce – skořicová jablka se smetanou
Jablka s rozinkami ovoněná skořicí, krátce podušená a pak navrstvená do skleniček s vanilkovou kysanou smetanou. Skvělý rychlý dezert nebo svačina do školy či do zaměstnání.
Gratinovaný kozí sýr s jablky
V troupě zapečené plátky jablek pokapané olejem, pak posypané kozím sýrem a oříšky, znovu zapečené, servírované přelité medem a ozdobené usekanou pažitkou.
Grilovaná jablka
Vydlabaná jablka naplněná malinovou zavařeninou a mandlemi, posypaná skořicí, v alobalu s máslem grilovaná na roštu grilu.
Grilovaná jablka s tvarohem
Grilované půlky jablek, plněné tvarohem, posypané skořicí, pokapané medem.
Grilované banány
Oloupané banány pokapané citronovou a pomerančovou šťávou, posypané cukrem, na grilu grilované.
Grilované broskve s borůvkami
V alobalu grilované půlky broskví, plněné borůvkami, posypané cukrem a pokapané citronovou šťávou.
Grilované hrušky se zázvorem
Grilované hrušky, plněné směsí zázvoru, cukru, citronové šťávy a kůry, servírované posypané skořicí.
Grilované meruňky
Meruňky posypané směsí z vanilkového a krupicového cukru, pokladené vločkami másla, grilované na roštu grilu.
Grilované plátky jablek
Plátky jablek pokapané citronovou šťávou, potřené rozpuštěným máslem a posypané cukrem se skořicí, na grilu grilované.
Grilované pomeranče s karamelovým přelivem
Plátky pomerančů připravené na grilu nebo grilovací pánvi. Přelité karamelovou omáčkou a zdobené strouhaným kokosem.
Grilovaný ananas
Výborný grilovaný dezert vhodný na závěr skvělého jídla. V Brazílii takto upravený ananas podávají jako přílohu ke steakům.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- Následující
reklama