REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

různě upravené ovoce

Ambrosia dezert

Jednoduchý a rychlý dezert na plátky pomerančů posypané cukrem a kokosem, servírované dobře vychlazené.

Ananas v mandlovém těstíčku

Plátky ananasu obalené v těstíčku, usmažené dozlatova.

Ananas v těstíčku

Ananas obalený v těstíčku, usmažený dozlatova, servírovaný posypaný skořicovým cukrem a doplněný o zakysanou smetanu.

Ananasový “tatarák”

Na drobno nasekaná dužina ananasu, mírně vymačkaná, ochucená aztéckým cukrem, vanilkovým cukrem a troškou curacaa a vodky.

Banány s ovesnými vločkami

Oloupané banány namočené ve vaječné směsi, obalené v ovesných vločkách, grilované za častého polévání rozpuštěným máslem.

Broskve s ricottovým krémem

Tip na lehký ovocný dezert, který je skvělý a není náročný na přípravu. Recept připravila Inna z blogu „garden and kitchen“.

Broskve s vanilkovou pěnou

Velké kompotované broskve, pečené s máslem a pak posazené do sněhové pěny z bílků.

Broskve ve sněhové závěji

V troubě zapečené broskve přelité vanilkovým pudinkem a sněhem z bílků.

Čokojahody

Rychlý dezert z čerstvých jahod máčených v čokoládě, obalených v nasekaných pistáciových oříšcích.

Dezert ve skleničce – skořicová jablka se smetanou

Jablka s rozinkami ovoněná skořicí, krátce podušená a pak navrstvená do skleniček s vanilkovou kysanou smetanou. Skvělý rychlý dezert nebo svačina do školy či do zaměstnání.

Gratinovaný kozí sýr s jablky

V troupě zapečené plátky jablek pokapané olejem, pak posypané kozím sýrem a oříšky, znovu zapečené, servírované přelité medem a ozdobené usekanou pažitkou.

Grilovaná jablka

Vydlabaná jablka naplněná malinovou zavařeninou a mandlemi, posypaná skořicí, v alobalu s máslem grilovaná na roštu grilu.

Grilovaná jablka s tvarohem

Grilované půlky jablek, plněné tvarohem, posypané skořicí, pokapané medem.

Grilované banány

Oloupané banány pokapané citronovou a pomerančovou šťávou, posypané cukrem, na grilu grilované.

Grilované broskve s borůvkami

V alobalu grilované půlky broskví, plněné borůvkami, posypané cukrem a pokapané citronovou šťávou.

Grilované hrušky se zázvorem

Grilované hrušky, plněné směsí zázvoru, cukru, citronové šťávy a kůry, servírované posypané skořicí.

Grilované meruňky

Meruňky posypané směsí z vanilkového a krupicového cukru, pokladené vločkami másla, grilované na roštu grilu.

Grilované plátky jablek

Plátky jablek pokapané citronovou šťávou, potřené rozpuštěným máslem a posypané cukrem se skořicí, na grilu grilované.

Grilované pomeranče s karamelovým přelivem

Plátky pomerančů připravené na grilu nebo grilovací pánvi. Přelité karamelovou omáčkou a zdobené strouhaným kokosem.

Grilovaný ananas

Výborný grilovaný dezert vhodný na závěr skvělého jídla. V Brazílii takto upravený ananas podávají jako přílohu ke steakům.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy