REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované hrušky se zázvorem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované hrušky, plněné směsí zázvoru, cukru, citronové šťávy a kůry, servírované posypané skořicí.


Ingredience:
1 lžícecukru krupice
1 lžičkazázvoru
Na směs:
4 kshrušek
1/2 kscitronu
Na posypání:
1 lžičkamleté skořice

Postup:

1. Hrušky omyjeme, osušíme, rozpůlíme, vyřízneme jádřince a každou půlku položíme na kousek alobalu, který zahrneme směrem nahoru, ale neuzavřeme ho úplně
2. Z dobře omytého citronu tence odkrájíme kůru, nakrájíme ji na proužky a smícháme s vymačkanou citronovou šťávou, zázvorem a cukrem
3. Potom hrušky grilujeme v alobalu 5 minut, poté je vyjmeme a ještě grilujeme 3 minuty řeznou plochou směrem dolů
4. Grilované hrušky ihned plníme směsí citronu, zázvoru i cukru a před podáváním posypeme mletou skořicí.

Poznámka:

Více o grilování ovoce se dozvíte v naší škole vaření zde: Grilujeme ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy