Grilované půlky jablek, plněné tvarohem, posypané skořicí, pokapané medem.
Ingredience:
2 ks | velkých jablek |
200 g | měkkého tvarohu |
50 g | rozinek |
40 g | moučkového cukru |
40 g | másla |
4 lžičky | medu |
2 lžičky | mleté skořice |
citrónová kůra z půlky citrónu | |
snítky máty nebo meduňky na ozdobu |
Postup:
1. Tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami a citrónovou kůrou
2. Jablka rozřízneme napříč, odstraníme jadřince a dáme je grilovat nejprve rozkrojenou stranou, pak je obrátíme
3. Po opečení vložíme do každé půlky jablka, do důlku, kousek másla a posypeme skořicí, dáme zpět na gril
4. Jakmile se máslo rozpustí, sejmeme jablka z grilu a naplníme je tvarohem, pokapeme medem, ozdobíme snítky máty nebo meduňky.
Jablka můžeme připravovat jak na zahradním grilu, tak i pod grilem v troubě.