REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaná jablka s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované půlky jablek, plněné tvarohem, posypané skořicí, pokapané medem.


Ingredience:
2 ksvelkých jablek
200 gměkkého tvarohu
50 grozinek
40 gmoučkového cukru
40 gmásla
4 lžičkymedu
2 lžičkymleté skořice
citrónová kůra z půlky citrónu
snítky máty nebo meduňky na ozdobu

Postup:

1. Tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami a citrónovou kůrou
2. Jablka rozřízneme napříč, odstraníme jadřince a dáme je grilovat nejprve rozkrojenou stranou, pak je obrátíme
3. Po opečení vložíme do každé půlky jablka, do důlku, kousek másla a posypeme skořicí, dáme zpět na gril
4. Jakmile se máslo rozpustí, sejmeme jablka z grilu a naplníme je tvarohem, pokapeme medem, ozdobíme snítky máty nebo meduňky.

Doporučení:

Jablka můžeme připravovat jak na zahradním grilu, tak i pod grilem v troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy