REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované plátky jablek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky jablek pokapané citronovou šťávou, potřené rozpuštěným máslem a posypané cukrem se skořicí, na grilu grilované.


Ingredience:
2 ks tvrdších velkých jablek
2 lžícecukru krupice
2 lžícemleté skořice
1 lžícerozpuštěného másla
šťáva z 1 citronu

Postup:

1. Jablka oloupeme, vyřízneme jádřince, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, pokapeme po obou stranách citronovou šťávou a na sítu necháme odkapat
2. Potom je pomažeme rozpuštěným máslem, položíme na grilovací mřížku a grilujeme asi 3 minuty (jestliže grilujeme na dřevěném uhlí, klademe plátky jablek na okraj)
3. Během grilování smícháme krupicový cukr s mletou skořicí a lehce jím posypeme jablečné plátky na jedné straně, plátky pak obrátíme, opět pomažeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem se skořicí a grilujeme další 3 minuty
4. Před servírováním můžeme ještě jednou grilované jablečné plátky posypat cukrem se skořicí nebo podáme cukr se skořicí zvlášť.

Poznámka:

Více o grilování ovoce se dozvíte v naší škole vaření zde: Grilujeme ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy