REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované pomeranče s karamelovým přelivem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky pomerančů připravené na grilu nebo grilovací pánvi. Přelité karamelovou omáčkou a zdobené strouhaným kokosem.


Ingredience:
1 ks1 pomeranče
0,5 dlsmetany ke šlehání
8 lžičekcukru
2 lžičkypomerančové šťávy
máslo
Na ozdobu:
kokos

Postup:

1. Pomeranč omyjeme a i s kůrou nakrájíme na centimetrové plátky
2. Na každý vložíme kávovou lžičku másla a z obou stran je ogrilujeme; přitom je průběžně potíráme máslem
3. Na pánvi rozpustíme cukr, až začne karamelizovat
4. Poté do něj vlijeme smetanu a když se smíchá s karamelem, odstavíme
5. Nakonec přidáme pomerančovou šťávu
6. Hotovou karamelovou omáčku nalijeme na grilované pomeranče a dozdobíme kokosem
7. Ihned podáváme.

Doporučení:

Můžeme přidat i bílý, cukrem ochucený jogurt – nebo kysanou smetanu.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy