REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný ananas

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborný grilovaný dezert vhodný na závěr skvělého jídla. V Brazílii takto upravený ananas podávají jako přílohu ke steakům.


Ingredience:
1 ksčerstvého ananasu
4 lžícemedu
mletá skořice na ozdobu
koňak na přelití (můžeme vynechat!)

Postup:

1. Ananas oloupeme, omyjeme a důkladně osušíme
2. Dužinu nakrájejte na 1 cm silná kolečka, která pak potřeme rozpuštěným medem, za občasného otáčení necháme asi 1 hodinu odležet
3. Kdo má rád, může ananas lehce zakápnou koňakem
4. Naleželý ananas grilujeme cca 5 minut po obou stranách na dobře rozehřátém grilu
5. Ještě teplý ananas na talířích sypeme mletou skořicí a zdobíme medem, ihned podáváme.

Doporučení:

Grilovaný ananas servírujeme vždy teplý! Pokud grilovaný ananas servírujeme jako dezert, lze k němu podávat vanilkovou zmrzlinu.

Poznámka:

Ananas se dá také grilovat jako špíz, v celku, napíchnutý na rožni. Nechá se pozvolna otáčet a ořezává se jako masové špízy.Více o grilování ovoce se dozvíte v naší škole vaření zde: Grilujeme ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy