REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskve ve sněhové závěji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě zapečené broskve přelité vanilkovým pudinkem a sněhem z bílků.


Ingredience:
1 plechovkapůlek broskví i s nálevem
3 lžícebroskvové vodky
1 lžícevanilkového pudinku
100 gcukru
5 ksbílků
mandlové lupínky na ozdobu

Postup:

1. Broskve i s nálevem dáme do hrnce a mírně zahřejeme, teplé půlky broskví vyskládáme do zapékací misky, zakápneme broskvovou vodkou
2. Do nálevu z kompotu vmícháme vanilkový pudink, dáme na oheň a za stálého míchání necháme mírně zhoustnout, hmotou přelijeme broskve
3. Zakryjeme tuhým sněhem z bílků a dáme zapéci do středně vyhřáté trouby, stačí tak 5 minut
4. Nakonec dezert posypeme mandlovými lupínky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy