REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskve s vanilkovou pěnou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velké kompotované broskve, pečené s máslem a pak posazené do sněhové pěny z bílků.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvelké, kompotované broskve
2 ksvejce
50 gplátků mandlí
2 lžícecukru
2 lžícemásla
1 lžícevanilkového cukru
špetka soli
několik lístků máty nebo meduňky

Postup:

1. Dobře okapané půlky broskví v pekáčku pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme mandlemi a pečeme v trouby vyhřáté na 170 °C asi 15 minut
2. V misce rozmixujeme žloutky s vanilkovým cukrem a 4 lžícemi nálevu z kompotu, směs nad párou nebo ve vodní lázni, našleháme dokrémova
3. Bílky se špetkou soli a cukrem vymícháme do tuhého sněhu
4. Sníh opatrně spojíme se žloutky a opět nad párou společně šleháme ještě dalších 10 minut
5. Do hotové pěny posadíme pečené broskve a ozdobíme je lístky máty nebo meduňky.

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy