REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ananasový “tatarák”

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na drobno nasekaná dužina ananasu, mírně vymačkaná, ochucená aztéckým cukrem, vanilkovým cukrem a troškou curacaa a vodky.


Ingredience:
1 hrstnasekané máty
1 ksmenšího ananasu
1 sáčekvanilkového cukru
trošku curacaa a vodky
aztécký cukr

Postup:

1. Nožem nasekanou dužinu ananasu zlehka vymačkáme od šťávy
2. Přidáme nasekanou mátu a aztécký cukr (sladící bylinka podobná třeba stévii), vanilkový cukr, trošku curacaa a vodky
3. Před podáváním dobře vychladíme.

Doporučení:

Dětem můžeme místo alkoholu zjemnit kokosovým mlékem.

Poznámka:

Aztécký cukr: Aztécký cukr Lippia je už po staletí užíván obyvateli Střední Ameriky a Karibské oblasti. Listy vydávají silné aroma (obsahují hernandulcin – 1000 x sladší než cukr) a jsou sladší než je tomu u známé stévie a používají se ke slazení čaje a jiných nápojů.Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka: Barbora Jollinka Charvátová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy