REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ananas v těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ananas obalený v těstíčku, usmažený dozlatova, servírovaný posypaný skořicovým cukrem a doplněný o zakysanou smetanu.


Ingredience:
8 kskoleček ananasu
2 ksvajec
2 kssáčků skořicového cukru
5 lžichladké mouky
3 lžícecukru krupice
250 mlsvětlého piva
200 gzakysané smetany
olej na smažení
špetka soli

Postup:

1. Žloutky smícháme s pivem, hladkou moukou, špetkou soli a vymícháme hladké těstíčko, které necháme 30 minut odpočinout
2. Pak bílky s krupicovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh a vmícháme do těstíčka
3. Kolečka ananasu necháme okapat, osušíme je papírovým ubrouskem, obalíme v těstíčku a zvolna osmažíme v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova
4. Kolečka rozdělíme na talíře, ještě teplé posypeme skořicovým cukrem a podáváme se zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy