Plátky ananasu obalené v těstíčku, usmažené dozlatova.
Ingredience:
1 ks | ananasu |
olej na smažení | |
Na těstíčko: | |
1,25 dl | minerálky |
90 g | hladké mouky |
30 g | mandlových lupínků |
1 ks | velkého žloutku |
špetka soli |
Postup:
1. Ananas oloupeme, omyjeme, nakrájíme na 8 koleček a osušíme papírovými utěrkami
2. Hladkou mouku promícháme se solí, vešleháme žloutek s minerálkou a připravíme těstíčko husté tak, aby drželo na ovoci
3. Těstíčko necháme 30 minut odpočinout a potom vmícháme mandlové lupínky
4. Plátky ananasu namáčíme do těstíčka a smažíme ve středně rozehřátém oleji dozlatova, pak osušíme v papírových utěrkách a ihned podáváme.
Můžeme použít i kompotovaný ananas.