REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ananas v mandlovém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky ananasu obalené v těstíčku, usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 ksananasu
olej na smažení
Na těstíčko:
1,25 dlminerálky
90 ghladké mouky
30 gmandlových lupínků
1 ksvelkého žloutku
špetka soli

Postup:

1. Ananas oloupeme, omyjeme, nakrájíme na 8 koleček a osušíme papírovými utěrkami
2. Hladkou mouku promícháme se solí, vešleháme žloutek s minerálkou a připravíme těstíčko husté tak, aby drželo na ovoci
3. Těstíčko necháme 30 minut odpočinout a potom vmícháme mandlové lupínky
4. Plátky ananasu namáčíme do těstíčka a smažíme ve středně rozehřátém oleji dozlatova, pak osušíme v papírových utěrkách a ihned podáváme.

Doporučení:

Můžeme použít i kompotovaný ananas.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy