REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dezert ve skleničce – skořicová jablka se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka s rozinkami ovoněná skořicí, krátce podušená a pak navrstvená do skleniček s vanilkovou kysanou smetanou. Skvělý rychlý dezert nebo svačina do školy či do zaměstnání.


Ingredience:
6 ksvelkých jablek
1 ksvanilkového pudinku za studena (Olé)
1 lžičkaskořice
600 gkysané smetany
50 grozinek
citronová šťáva
moučkový cukr
mléko
voda

Postup:

1. Rozinky namočíme na 15 minut do vařící vody
2 Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky
3. Rozvaříme je s mletou skořicí a asi 5 lžícemi vody do měkka, pak k nim přidáme rozinky, osladíme a ochutíme citronovou šťávou
4. Smetanu ušleháme do hladka spolu s pudinkovým práškem, v případě potřeby doředíme mlékem
5. Osladíme podle chuti
6. Do skleniček vrstvíme nejprve jablka, pak smetanu, zase jablka, opět smetanu, a končíme jablečnou směsí
7. Vychladíme a podáváme.

Doporučení:

Kdo chce, může do skleniček přidat i piškoty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy