REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované broskve s borůvkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V alobalu grilované půlky broskví, plněné borůvkami, posypané cukrem a pokapané citronovou šťávou.


Ingredience:
4 ksbroskví
200 gborůvek
8 lžičekpráškového cukru
šťáva z 1 citronu

Postup:

1. Borůvky očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat
2. Středně velké zralé broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme a odstraníme pecky
3. Každou půlku broskve umístíme na čtverec z dvojitého alobalu, dutinu broskve naplníme borůvkami, posypeme 2 lžičkami práškového cukru a pokapeme 1 lžičkou citronové šťávy
4. Potom je pevně zabalíme do alobalu a grilujeme na grilu při středním žáru asi 20 minut, přičemž je jednou obrátíme.

Doporučení:

Místo borůvek můžeme použít jahody.

Poznámka:

Více o grilování ovoce se dozvíte v naší škole vaření zde: Grilujeme ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy