REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angry birds cupcakes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nehledejte pod anglickým názvem nic zvláštního, prostě jde o pomerančové cupakes plněné marmeládou s pomerančovým krémem.


Ingredience:
Na 12 středních cupcakes:
Na těsto:
170 ghladké mouky
113 gzměklého rostlinného tuku Hera máslová příchuť
1 hrnek (240ml)cukru
1/4 hrnkučerstvě vymačkané pomerančové šťávy
1/4 hrnkuplnotučného mléka
5-7 lžicmarmelády
3/4 lžičkyprášku do pečiva
2 ksvelká vejce
kůra z půlky pomeranče
špetka soli
Na domácí pomerančovou marmeládu:
1 kgpomerančů (ideálně v BIO kvalitě)
1,25 kgkrupicového cukru
Na pomerančový krém:
250 gzměklého rostlinného tuku Hera máslová příchuť
200 gmoučkového cukru
100-150 mlplnotučného mléka
2 lžičkyvanilkového cukru nebo 1 lžička vanilkového extraktu
kůra z jednoho BIO pomeranče
Na zdobení:
marcipán (žluté, červené, černé a bílé barvy)
potravinářské barvivo (modré barvy)
cukrářské ozdoby (stříbrné perličky)
obrázky Angry birds
lepidlo
špejle

Postup:
  1. Troubu necháme předehřát na 175 stupňů
  2. Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme s cukrem do nadýchané pěny, postupně přidáme vejce, vždy jedno po druhém, a dobře prošleháme
  3. V další míse smícháme prosátou mouku, sůl a prášek do pečiva, ke směsi s rostlinným tukem Hera přidáme třetinu suché směsi a prošleháme, poté přilijeme polovinu množství mléka a opět prošleháme, takto střídavě postupujeme se zbylou moučnou směsí i mlékem, snažíme se vždy končit suchou směsí
  4. Nakonec vmícháme pomerančovou šťávu a kůru
  5. Pečící košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct na 20-23 minut
  6. Propečení v případě potřeby zkontrolujeme špejlí – když vyjde z těsta suchá, máme hotovo
  7. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme zcela vychladnout
  8. Do vrchní části uděláme vykrajovátkem, nebo lžičkou, dolíček, který naplníme domácí marmeládou (lze nahradit i kupovanou, pokud možno v BIO kvalitě)
  9. Naplněné cupcakes dozdobíme krémem nebo marcipánem; krém obarvíme pomocí modrého potravinářského barviva a ozdobíme jím část upečených cupcakes, dozdobíme pomocí cukrářský ozdob – stříbrných perliček, do každého cupcaku dozdobeného krémem můžeme také zapíchat špejle s obrázky Angry birds, některé z cupcaků dozdobíme pomocí marcipánu tak, aby představovaly tváře Angry birds. (viz obrázek.)

Příprava domácí marmelády:

  1. Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a odšťavníme, pomerančovou kůru nakrájíme na tenké nudličky, přidáme ke šťávě a necháme do druhého dne odležet v ledničce
  2. Šťávu z misky přelijeme do hrnce a na silnějším ohni za občasného promíchání vaříme 120 minut
  3. Poté změříme obsah tekutiny, na každých 250 ml přisypeme 230 g cukru
  4. Hrnec vrátíme na oheň a za občasného míchání povaříme 30-40 minut
  5. Necháme vychladnout.

Na pomerančový krém:

  1. V míse rozšleháme změklý rostlinný tuk Hera máslová do krému
  2. Přidáme prosátý moučkový cukr a šleháme, dokud nebude směs nadýchaná
  3. Přidáme vanilkový extrakt nebo cukr, kůru z BIO pomeranče a nakonec vychlazené mléko dle potřeby, nejdříve krém lehce vmícháme a potom šleháme na nejvyšší otáčky, až je poleva lesklá a hladká.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy