REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angry birds cupcakes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nehledejte pod anglickým názvem nic zvláštního, prostě jde o pomerančové cupakes plněné marmeládou s pomerančovým krémem.


Ingredience:
Na 12 středních cupcakes:
Na těsto:
170 ghladké mouky
113 gzměklého rostlinného tuku Hera máslová příchuť
1 hrnek (240ml)cukru
1/4 hrnkučerstvě vymačkané pomerančové šťávy
1/4 hrnkuplnotučného mléka
5-7 lžicmarmelády
3/4 lžičkyprášku do pečiva
2 ksvelká vejce
kůra z půlky pomeranče
špetka soli
Na domácí pomerančovou marmeládu:
1 kgpomerančů (ideálně v BIO kvalitě)
1,25 kgkrupicového cukru
Na pomerančový krém:
250 gzměklého rostlinného tuku Hera máslová příchuť
200 gmoučkového cukru
100-150 mlplnotučného mléka
2 lžičkyvanilkového cukru nebo 1 lžička vanilkového extraktu
kůra z jednoho BIO pomeranče
Na zdobení:
marcipán (žluté, červené, černé a bílé barvy)
potravinářské barvivo (modré barvy)
cukrářské ozdoby (stříbrné perličky)
obrázky Angry birds
lepidlo
špejle

Postup:
  1. Troubu necháme předehřát na 175 stupňů
  2. Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme s cukrem do nadýchané pěny, postupně přidáme vejce, vždy jedno po druhém, a dobře prošleháme
  3. V další míse smícháme prosátou mouku, sůl a prášek do pečiva, ke směsi s rostlinným tukem Hera přidáme třetinu suché směsi a prošleháme, poté přilijeme polovinu množství mléka a opět prošleháme, takto střídavě postupujeme se zbylou moučnou směsí i mlékem, snažíme se vždy končit suchou směsí
  4. Nakonec vmícháme pomerančovou šťávu a kůru
  5. Pečící košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct na 20-23 minut
  6. Propečení v případě potřeby zkontrolujeme špejlí – když vyjde z těsta suchá, máme hotovo
  7. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme zcela vychladnout
  8. Do vrchní části uděláme vykrajovátkem, nebo lžičkou, dolíček, který naplníme domácí marmeládou (lze nahradit i kupovanou, pokud možno v BIO kvalitě)
  9. Naplněné cupcakes dozdobíme krémem nebo marcipánem; krém obarvíme pomocí modrého potravinářského barviva a ozdobíme jím část upečených cupcakes, dozdobíme pomocí cukrářský ozdob – stříbrných perliček, do každého cupcaku dozdobeného krémem můžeme také zapíchat špejle s obrázky Angry birds, některé z cupcaků dozdobíme pomocí marcipánu tak, aby představovaly tváře Angry birds. (viz obrázek.)

Příprava domácí marmelády:

  1. Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a odšťavníme, pomerančovou kůru nakrájíme na tenké nudličky, přidáme ke šťávě a necháme do druhého dne odležet v ledničce
  2. Šťávu z misky přelijeme do hrnce a na silnějším ohni za občasného promíchání vaříme 120 minut
  3. Poté změříme obsah tekutiny, na každých 250 ml přisypeme 230 g cukru
  4. Hrnec vrátíme na oheň a za občasného míchání povaříme 30-40 minut
  5. Necháme vychladnout.

Na pomerančový krém:

  1. V míse rozšleháme změklý rostlinný tuk Hera máslová do krému
  2. Přidáme prosátý moučkový cukr a šleháme, dokud nebude směs nadýchaná
  3. Přidáme vanilkový extrakt nebo cukr, kůru z BIO pomeranče a nakonec vychlazené mléko dle potřeby, nejdříve krém lehce vmícháme a potom šleháme na nejvyšší otáčky, až je poleva lesklá a hladká.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy