REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angry birds cupcakes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nehledejte pod anglickým názvem nic zvláštního, prostě jde o pomerančové cupakes plněné marmeládou s pomerančovým krémem.


Ingredience:
Na 12 středních cupcakes:
Na těsto:
170 ghladké mouky
113 gzměklého rostlinného tuku Hera máslová příchuť
1 hrnek (240ml)cukru
1/4 hrnkučerstvě vymačkané pomerančové šťávy
1/4 hrnkuplnotučného mléka
5-7 lžicmarmelády
3/4 lžičkyprášku do pečiva
2 ksvelká vejce
kůra z půlky pomeranče
špetka soli
Na domácí pomerančovou marmeládu:
1 kgpomerančů (ideálně v BIO kvalitě)
1,25 kgkrupicového cukru
Na pomerančový krém:
250 gzměklého rostlinného tuku Hera máslová příchuť
200 gmoučkového cukru
100-150 mlplnotučného mléka
2 lžičkyvanilkového cukru nebo 1 lžička vanilkového extraktu
kůra z jednoho BIO pomeranče
Na zdobení:
marcipán (žluté, červené, černé a bílé barvy)
potravinářské barvivo (modré barvy)
cukrářské ozdoby (stříbrné perličky)
obrázky Angry birds
lepidlo
špejle

Postup:
  1. Troubu necháme předehřát na 175 stupňů
  2. Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme s cukrem do nadýchané pěny, postupně přidáme vejce, vždy jedno po druhém, a dobře prošleháme
  3. V další míse smícháme prosátou mouku, sůl a prášek do pečiva, ke směsi s rostlinným tukem Hera přidáme třetinu suché směsi a prošleháme, poté přilijeme polovinu množství mléka a opět prošleháme, takto střídavě postupujeme se zbylou moučnou směsí i mlékem, snažíme se vždy končit suchou směsí
  4. Nakonec vmícháme pomerančovou šťávu a kůru
  5. Pečící košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct na 20-23 minut
  6. Propečení v případě potřeby zkontrolujeme špejlí – když vyjde z těsta suchá, máme hotovo
  7. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme zcela vychladnout
  8. Do vrchní části uděláme vykrajovátkem, nebo lžičkou, dolíček, který naplníme domácí marmeládou (lze nahradit i kupovanou, pokud možno v BIO kvalitě)
  9. Naplněné cupcakes dozdobíme krémem nebo marcipánem; krém obarvíme pomocí modrého potravinářského barviva a ozdobíme jím část upečených cupcakes, dozdobíme pomocí cukrářský ozdob – stříbrných perliček, do každého cupcaku dozdobeného krémem můžeme také zapíchat špejle s obrázky Angry birds, některé z cupcaků dozdobíme pomocí marcipánu tak, aby představovaly tváře Angry birds. (viz obrázek.)

Příprava domácí marmelády:

  1. Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a odšťavníme, pomerančovou kůru nakrájíme na tenké nudličky, přidáme ke šťávě a necháme do druhého dne odležet v ledničce
  2. Šťávu z misky přelijeme do hrnce a na silnějším ohni za občasného promíchání vaříme 120 minut
  3. Poté změříme obsah tekutiny, na každých 250 ml přisypeme 230 g cukru
  4. Hrnec vrátíme na oheň a za občasného míchání povaříme 30-40 minut
  5. Necháme vychladnout.

Na pomerančový krém:

  1. V míse rozšleháme změklý rostlinný tuk Hera máslová do krému
  2. Přidáme prosátý moučkový cukr a šleháme, dokud nebude směs nadýchaná
  3. Přidáme vanilkový extrakt nebo cukr, kůru z BIO pomeranče a nakonec vychlazené mléko dle potřeby, nejdříve krém lehce vmícháme a potom šleháme na nejvyšší otáčky, až je poleva lesklá a hladká.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Cestujte po Česku za jídlem: Jiný kraj, jiný gastro zážitek

Konec léta nutně neznamená konec výletů a objevování zajímavých míst! Cestování po našich luzích a hájích a objevování krás české krajiny je stále oblíbenější a na závadu nebývá ani chladnější počasí. Pokud stejně jako my milujete kvalitní lokální potraviny, naplánujte svůj výlet tak, aby vám co nejvíc chutnal. Podívejte se, co naše kraje nabízí, a vyzkoušejte krajové speciality. Co kraj, to jiný gastronomický zážitek a jiný přístup k jídlu. Víte například, kde vyrábí hovězí podkovu? Jak chutná džem s temnoplodcem neboli arónií? Musíte do vesmíru, abyste sehnali KVĚTÁK – Aerospace F1, a až do Francie pro šnečí jatýrka? Nechte se inspirovat
a poznejte výrobky, které se pyšní značkou Regionální potravina, Klasa a Bio!

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy