REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angry birds cupcakes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nehledejte pod anglickým názvem nic zvláštního, prostě jde o pomerančové cupakes plněné marmeládou s pomerančovým krémem.


Ingredience:
Na 12 středních cupcakes:
Na těsto:
170 ghladké mouky
113 gzměklého rostlinného tuku Hera máslová příchuť
1 hrnek (240ml)cukru
1/4 hrnkučerstvě vymačkané pomerančové šťávy
1/4 hrnkuplnotučného mléka
5-7 lžicmarmelády
3/4 lžičkyprášku do pečiva
2 ksvelká vejce
kůra z půlky pomeranče
špetka soli
Na domácí pomerančovou marmeládu:
1 kgpomerančů (ideálně v BIO kvalitě)
1,25 kgkrupicového cukru
Na pomerančový krém:
250 gzměklého rostlinného tuku Hera máslová příchuť
200 gmoučkového cukru
100-150 mlplnotučného mléka
2 lžičkyvanilkového cukru nebo 1 lžička vanilkového extraktu
kůra z jednoho BIO pomeranče
Na zdobení:
marcipán (žluté, červené, černé a bílé barvy)
potravinářské barvivo (modré barvy)
cukrářské ozdoby (stříbrné perličky)
obrázky Angry birds
lepidlo
špejle

Postup:
  1. Troubu necháme předehřát na 175 stupňů
  2. Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme s cukrem do nadýchané pěny, postupně přidáme vejce, vždy jedno po druhém, a dobře prošleháme
  3. V další míse smícháme prosátou mouku, sůl a prášek do pečiva, ke směsi s rostlinným tukem Hera přidáme třetinu suché směsi a prošleháme, poté přilijeme polovinu množství mléka a opět prošleháme, takto střídavě postupujeme se zbylou moučnou směsí i mlékem, snažíme se vždy končit suchou směsí
  4. Nakonec vmícháme pomerančovou šťávu a kůru
  5. Pečící košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct na 20-23 minut
  6. Propečení v případě potřeby zkontrolujeme špejlí – když vyjde z těsta suchá, máme hotovo
  7. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme zcela vychladnout
  8. Do vrchní části uděláme vykrajovátkem, nebo lžičkou, dolíček, který naplníme domácí marmeládou (lze nahradit i kupovanou, pokud možno v BIO kvalitě)
  9. Naplněné cupcakes dozdobíme krémem nebo marcipánem; krém obarvíme pomocí modrého potravinářského barviva a ozdobíme jím část upečených cupcakes, dozdobíme pomocí cukrářský ozdob – stříbrných perliček, do každého cupcaku dozdobeného krémem můžeme také zapíchat špejle s obrázky Angry birds, některé z cupcaků dozdobíme pomocí marcipánu tak, aby představovaly tváře Angry birds. (viz obrázek.)

Příprava domácí marmelády:

  1. Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a odšťavníme, pomerančovou kůru nakrájíme na tenké nudličky, přidáme ke šťávě a necháme do druhého dne odležet v ledničce
  2. Šťávu z misky přelijeme do hrnce a na silnějším ohni za občasného promíchání vaříme 120 minut
  3. Poté změříme obsah tekutiny, na každých 250 ml přisypeme 230 g cukru
  4. Hrnec vrátíme na oheň a za občasného míchání povaříme 30-40 minut
  5. Necháme vychladnout.

Na pomerančový krém:

  1. V míse rozšleháme změklý rostlinný tuk Hera máslová do krému
  2. Přidáme prosátý moučkový cukr a šleháme, dokud nebude směs nadýchaná
  3. Přidáme vanilkový extrakt nebo cukr, kůru z BIO pomeranče a nakonec vychlazené mléko dle potřeby, nejdříve krém lehce vmícháme a potom šleháme na nejvyšší otáčky, až je poleva lesklá a hladká.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy