REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angry birds cupcakes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nehledejte pod anglickým názvem nic zvláštního, prostě jde o pomerančové cupakes plněné marmeládou s pomerančovým krémem.


Ingredience:
Na 12 středních cupcakes:
Na těsto:
170 ghladké mouky
113 gzměklého rostlinného tuku Hera máslová příchuť
1 hrnek (240ml)cukru
1/4 hrnkučerstvě vymačkané pomerančové šťávy
1/4 hrnkuplnotučného mléka
5-7 lžicmarmelády
3/4 lžičkyprášku do pečiva
2 ksvelká vejce
kůra z půlky pomeranče
špetka soli
Na domácí pomerančovou marmeládu:
1 kgpomerančů (ideálně v BIO kvalitě)
1,25 kgkrupicového cukru
Na pomerančový krém:
250 gzměklého rostlinného tuku Hera máslová příchuť
200 gmoučkového cukru
100-150 mlplnotučného mléka
2 lžičkyvanilkového cukru nebo 1 lžička vanilkového extraktu
kůra z jednoho BIO pomeranče
Na zdobení:
marcipán (žluté, červené, černé a bílé barvy)
potravinářské barvivo (modré barvy)
cukrářské ozdoby (stříbrné perličky)
obrázky Angry birds
lepidlo
špejle

Postup:
  1. Troubu necháme předehřát na 175 stupňů
  2. Změklý rostlinný tuk Hera máslová vyšleháme s cukrem do nadýchané pěny, postupně přidáme vejce, vždy jedno po druhém, a dobře prošleháme
  3. V další míse smícháme prosátou mouku, sůl a prášek do pečiva, ke směsi s rostlinným tukem Hera přidáme třetinu suché směsi a prošleháme, poté přilijeme polovinu množství mléka a opět prošleháme, takto střídavě postupujeme se zbylou moučnou směsí i mlékem, snažíme se vždy končit suchou směsí
  4. Nakonec vmícháme pomerančovou šťávu a kůru
  5. Pečící košíčky ihned plníme do 3/4 a dáme péct na 20-23 minut
  6. Propečení v případě potřeby zkontrolujeme špejlí – když vyjde z těsta suchá, máme hotovo
  7. Jakmile jsou košíčky upečené, necháme je ještě 5 minut v pečícím plechu nebo pečících košíčcích a poté je přemístíme na chladící mřížku a necháme zcela vychladnout
  8. Do vrchní části uděláme vykrajovátkem, nebo lžičkou, dolíček, který naplníme domácí marmeládou (lze nahradit i kupovanou, pokud možno v BIO kvalitě)
  9. Naplněné cupcakes dozdobíme krémem nebo marcipánem; krém obarvíme pomocí modrého potravinářského barviva a ozdobíme jím část upečených cupcakes, dozdobíme pomocí cukrářský ozdob – stříbrných perliček, do každého cupcaku dozdobeného krémem můžeme také zapíchat špejle s obrázky Angry birds, některé z cupcaků dozdobíme pomocí marcipánu tak, aby představovaly tváře Angry birds. (viz obrázek.)

Příprava domácí marmelády:

  1. Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a odšťavníme, pomerančovou kůru nakrájíme na tenké nudličky, přidáme ke šťávě a necháme do druhého dne odležet v ledničce
  2. Šťávu z misky přelijeme do hrnce a na silnějším ohni za občasného promíchání vaříme 120 minut
  3. Poté změříme obsah tekutiny, na každých 250 ml přisypeme 230 g cukru
  4. Hrnec vrátíme na oheň a za občasného míchání povaříme 30-40 minut
  5. Necháme vychladnout.

Na pomerančový krém:

  1. V míse rozšleháme změklý rostlinný tuk Hera máslová do krému
  2. Přidáme prosátý moučkový cukr a šleháme, dokud nebude směs nadýchaná
  3. Přidáme vanilkový extrakt nebo cukr, kůru z BIO pomeranče a nakonec vychlazené mléko dle potřeby, nejdříve krém lehce vmícháme a potom šleháme na nejvyšší otáčky, až je poleva lesklá a hladká.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy