REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádová bublanina s třešněmi, višněmi a červeným rybízem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláč s třešněmi, višněmi a rybízem, těstem z avokáda, vajec a špaldové mouky pro čtyři osoby na jedno posezení u kávy.


Ingredience:
1 ksmenšího, zcela změklého avokáda
3 ksvejce
1/4 kskostky droždí
90 gšpaldové mouky
80 gtřtinového cukru
Ovoce na posypání těsta:
1 hrstvypeckovaných třešní
1 hrstvypeckovaných višní
1/2 hrstičerveného rybízu

Postup:

1. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky dáme do jedné mísy, bílky do druhé
2. Do mísy k žloutkům přidáme cukr a vidličkou zcela na kaši rozmělněné avokádo, čtvrt kostky droždí a vše vymícháme do pěny
3. Vedle v míse si ušleháme pevný sníh ze tří bílků
4. Do mísy s utřenými žloutky, avokádem a cukrem přidáme špaldovou mouku, promícháme a přidáme i veškerý sníh z bílků
5. Vše vymícháme do těsta a takto připravené těsto vlijeme do kulaté máslem vymazané a dětskou krupičkou vysypané formy o průměru cca 25 cm
6. Takto připravený korpus dáme na teplé místo vykynout (stačí na 30 minut) a mezitím si vypeckujeme třešně a višně
7. Jakmile těsto vykyne, posypeme jej ovocem a bublaninu dáme do trouby předehřáté na 180 °C
8. Celková doba pečení je cca 20 minut. Každý si ji ovšem musí přizpůsobit výkonu vlastní trouby.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy