REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádové crème brûlée

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dezert z avokáda a dalších ingrediencí, servírovaný posypaný cukrem, flambovaný.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 ksavokáda
200 mlsmetany
40 mlpomerančové šťávy
10 mlořechového likéru
2 lžičkytekutého medu
50 gtřtinového cukru
lístky máty

Postup:

1. Avokáda rozpůlíme, opatrně vydlabeme, abychom neporušili slupku, kterou dáme stranou
2. Polovinu vydlabané dužiny smícháme s ostatními surovinami a rozmixujeme
3. Slupky avokáda naplníme vyšlehaným krémem
4. Dezert necháme v lednici vychladit
5. Těsně před před podáváním povrch dezertu hojně posypeme třtinovým cukrem a zkaramelizujeme flambovací pistolí
6. Avokádové crème brûlée dozdobíme mátou a ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy